Poradnik prezentowy
Re: Poradnik prezentowy
Moje dzieci dostaną po 2-3 prezenty, ale dostają też na Mikołaja plus M urodziny... Grudzień jest raczej obfity. No i my nie idziemy w drogie prezenty, raczej nie przywiazujemy do tego uwagi. Dorosłym nie kupujemy wcsle 

U nas też A. dostaje dużo prezentów, bo M. ma duża rodzinę. Od nas dostaje jeden, od babci jednej, od babci drugiej, od dziadka, od 2 siostrzenic, od M. 3 sióstr i ich mężów, czasami od siostrzeńców jakiś drobiazg, czesto jest to 10 prezentow, z czego kilka to są skonsultowane

U nas chyba w miarę rozsądnie.
Antoni dostanie głośnik z mikrofonem, zegarek tobi 2, ufodron, puzzle Sonic i prezent od chrzestnego.
Adam dostanie grę labirynt wersja HP, szlafrok HP, rękawice bramkarskie, gravitrax startowy, książkę o Ibrahimoviczu i zingsy.
Być może jeszcze dostaną coś od Antka chrzestnej, ale to raczej symboliczne prezenty.
Na Mikołajki dostali tablety graficzne, książki i nerfy.
Mamy w domu tyle zabawek, że mam ochotę wpaść do ich pokojów z workami na śmieci.
Antoni dostanie głośnik z mikrofonem, zegarek tobi 2, ufodron, puzzle Sonic i prezent od chrzestnego.
Adam dostanie grę labirynt wersja HP, szlafrok HP, rękawice bramkarskie, gravitrax startowy, książkę o Ibrahimoviczu i zingsy.
Być może jeszcze dostaną coś od Antka chrzestnej, ale to raczej symboliczne prezenty.
Na Mikołajki dostali tablety graficzne, książki i nerfy.
Mamy w domu tyle zabawek, że mam ochotę wpaść do ich pokojów z workami na śmieci.
Haha wczoraj to zrobił mój mąż u B
Ja dzisiaj biorę się za pokój G. Póki co wyprałam Jej dywan.
Część zabawek idzie dla siostrzenicy a część G jutro zaniesie z tatą do przedszkola.
W tym roku ustaliliśmy, że dzieci dostają 2 prezenty, M dostanie LEGO Mario i książkę, J Duplo i książkę, dzieci kuzynki też zestaw zabawka + książka. Moim zdaniem to ok.candela pisze: ↑10 gru 2022, 8:55
I tu mam pytanie. Ile prezentów dostają wasze dzieci pod choinkę?
Leon dostanie zamek LEGO z Harrego Pottera i opakowanie kart Pokémon (od nas). Nikodem Transformersa i jakiś zestaw LEGO Ninjago. No i właśnie coś od mojego ojca. Zastanawiam się czy nie za biednie ...ale z drugiej strony te dwa prezenty już i tak trochę nas kosztowały.
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
M w liście do Mikołaja poprosiła tylko o to Lego,więc powinna być zadowolena.
I u nas miesiąc po BN mają urodziny, więc i tak dużo tego w krótkim czasie. M na urodziny chce mikroskop, to będzie wspólny prezent od nas i od dziadków, bo to drogie.
- malwinka89
Jak tylko znajdę czas i będę sama w domu to mam zamiar wpaść i wywalić połowę rzeczySofii pisze:
Jul zdecydowanie za dużo dostaje prezentów zawsze od każdego (od nas, jednej babci, drugiej, teścia, chrzestnej i chrzestnego) ile razy próbowałam przemówić żeby się złożyć na coś większego
Ja dlatego prosilam, zeby moze tesciowa razem ze szwagierka cos jednego kupily i moja mama zeby sie do mojej siostry dokozyla, bo lepiej cos jednego konkretnego jak milion pierdolek
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
U nas Nadia od nas dostanie kuchnie. Od reszty jest składkowy i dostanie lodziarnie, duplo i książeczki.
Teście niestety nadal się nie pytali konkretnie. A chciałam od nich stolik i krzeselko
A i od mojej przyjaciółki z mężem (chrzestnym Nadii) dostanie zestaw lekarza.
Teście niestety nadal się nie pytali konkretnie. A chciałam od nich stolik i krzeselko

A i od mojej przyjaciółki z mężem (chrzestnym Nadii) dostanie zestaw lekarza.

U nas chłopcy dostają po kilka prezentów. Lubię jak pod choinką jest dużo paczek
Zwykle każdą rzecz pakuję oddzielnie.
Staś dostanie smartwacha, książki, lego, portfel. Grześ - grę na Nintento, książki, lego, budzik. Od mojej siostry dostaną po książce i planszówce. Od brata męża po dodatku do gravitraxa i wspólną grę na Nintendo.

Staś dostanie smartwacha, książki, lego, portfel. Grześ - grę na Nintento, książki, lego, budzik. Od mojej siostry dostaną po książce i planszówce. Od brata męża po dodatku do gravitraxa i wspólną grę na Nintendo.

18 urodziny chrześniaka. Jako główny prezent dostanie pieniądze na prawko, ale chcę mu kupić coś "na pamiątkę". Dziewczynie kupiłabym biżuterię, a chłopakowi?

- mała_czarna
Zegarek?Miśka pisze:18 urodziny chrześniaka. Jako główny prezent dostanie pieniądze na prawko, ale chcę mu kupić coś "na pamiątkę". Dziewczynie kupiłabym biżuterię, a chłopakowi?
No moooże 
Nie brałam wcześniej pod uwagę, ale teraz przejrzałam na szybko i w sumie dałoby się wybrać coś przyzwoitego. Muszę podpytać moją siostrę.
[edit]
Nie, jednak zegarek nie. Żeby kupić coś przyzwoitego, musiałabym przeznaczyć dużo więcej, niż planuję na ten "dodatek".

Nie brałam wcześniej pod uwagę, ale teraz przejrzałam na szybko i w sumie dałoby się wybrać coś przyzwoitego. Muszę podpytać moją siostrę.
[edit]
Nie, jednak zegarek nie. Żeby kupić coś przyzwoitego, musiałabym przeznaczyć dużo więcej, niż planuję na ten "dodatek".

Poradnik prezentowy
Bon na mały tatuaz, to dopiero pamiątka na całe życie :p
A jakaś bransoletka/łańcuszek?
A jakaś bransoletka/łańcuszek?

Jaki masz budżet?