Moja walka o lepszą sylwetkę

Awatar użytkownika
adu

Re: Moja walka o lepszą sylwetkę

Post autor: adu » 10 mar 2025, 8:14

Escherichia pewnie tym że masz jadłospis gotowy pod swoje zapotrzebowanie i preferencje. ;)

Ja korzystałam z Respo, wszystko było smaczne i łatwe w zrobieniu. Mi efektów nie przyniosło ale tylko i wyłącznie z mojej winy, kiedyś z chęcią wrócę :)
Obrazek

Awatar użytkownika
mała_czarna

Post autor: mała_czarna » 10 mar 2025, 9:23

Escherichia pisze:Tak popatrzyłam w Internet.. Czym dieta respo różni się od zasad zdrowego żywienia?
Zasadniczo można to pytanie zadać odnośnie każdej diety

Dla mnie wygodne jest to że mam jadłospis gotowy więc odpada mi myślenie co zjeść i samodzielne liczenie kalorii. Plus jest dopasowany pod wszelkie schorzenia jakie posiadam

Wysłane z mojego 2201117TY przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Misiaq

Post autor: Misiaq » 10 mar 2025, 9:54

mała_czarna pisze:
10 mar 2025, 9:23
Escherichia pisze:Tak popatrzyłam w Internet.. Czym dieta respo różni się od zasad zdrowego żywienia?
Nie koniecznie, bo np dieta keto lub dieta Dukana, są bardzo dalekie od zasad zdrowego żywienia 😉
O respo się nie wypowiadam, bo nie wiem na czym polega 😉

Awatar użytkownika
mała_czarna

Post autor: mała_czarna » 10 mar 2025, 10:58

Misiaq pisze:
mała_czarna pisze:
10 mar 2025, 9:23
Nie koniecznie, bo np dieta keto lub dieta Dukana, są bardzo dalekie od zasad zdrowego żywienia
O respo się nie wypowiadam, bo nie wiem na czym polega
Ok. Powinnam doprecyzować że odnośnie każdej sensownej diety, które nie szkodzi człowiekowi :)

Awatar użytkownika
Escherichia

Post autor: Escherichia » 10 mar 2025, 11:19

Myślałam, że każdy (dobry) dietetyk rozpisuje jadłospis dostosowany do preferencji, zapotrzebowania oraz schorzeń 😉
Czyli to nie jakieś konkretne zasady, jak przy wspomnianym keto czy Dukanie.. Mi to wygląda na zwykły chwyt marketingowy 😉

U mnie waga stoi.. Po porodzie mam 8kg na plusie w stosunku do tej sprzed ciąży.. Po powrocie do Polski w czerwcu wracam do metforminy, ale także na siłkę 🙂

Miśka

Post autor: Miśka » 10 mar 2025, 12:19

Escherichia, ale to nie jest nic innego, jak dieta rozpisana przez dietetyka. Nie ma co się doszukiwać drugiego dna.
Jedni wolą pójść do dietetyka, inni wybierają kontakt online.

Wysłane z mojego Pixel 6 przy użyciu Tapatalka

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
mała_czarna

Post autor: mała_czarna » 10 mar 2025, 13:11

Escherichia pisze:Myślałam, że każdy (dobry) dietetyk rozpisuje jadłospis dostosowany do preferencji, zapotrzebowania oraz schorzeń
Czyli to nie jakieś konkretne zasady, jak przy wspomnianym keto czy Dukanie.. Mi to wygląda na zwykły chwyt marketingowy

Nie nie, to nie jest jak przy Dukanie że masz jakieś odgórne zakazy.
To jak Miska pisze - po prostu dieta ułożona przez dietetyka.
Oni na SM dużo też mają treści ze najważniejsza jest zasada 80/20 i że nie ma co się opierać na samych zakazach i ogólnie wszystko jest dla ludzi (być może to jest ogólny trend obecnie w dietetyce, nie wiem nie mam za bardzo doświadczenia)

Awatar użytkownika
Escherichia

Post autor: Escherichia » 10 mar 2025, 16:09

Kumam 🙂

ODPOWIEDZ