Co dziś jecie? Na diecie :)
Re: Co dziś jecie? Na diecie [emoji3]
Efryna, ja właśnie pracuje tez nad zmianą myślenia, żeby jedzenie było w moim życiu tak „przy okazji”, a nie głównym sensem
Meg, brzmi pysznie. Ja jak czytam menu Zosi w przedszkolu to mam ochotę wpaść na obiad
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Meg, brzmi pysznie. Ja jak czytam menu Zosi w przedszkolu to mam ochotę wpaść na obiad
Re: Co dziś jecie? Na diecie :)
efryna pisze: ↑16 wrz 2019, 19:48Ja dzisiaj taki zestaw miałam:
Ś: pasta z pieczonej papryki i orzechów, mini bułeczki
II: smoothie z owoców leśnych z miętą
Obiad: indyk z makaronem ryżowym i pak choi
P: Tatar z cukinii i suszonych pomidorów
K: sałatka z fetą
Ogólnie dużo jedzenia i całkiem smacznie. Cieszę się, że wzięłam 1500 kcal. Kolacja jeszcze przede mną
Wysłane z mojego Pixel 3 przy użyciu Tapatalka
Brzmi i wygląda pysznie
N 2018
M 2023
M 2023
Daff tego jedzenia jest bardzo dużo!
Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka
Daff, bardzo konkretne się te Twoje posiłki wydają. Pewnie nie chodzisz głodna? Dla mnie największym wyzwaniem jest wytrzymać wieczorem do kolacji i tym samym jak robię rachunek sumienia, to widzę, że zdecydowanie za bardzo się opychalam na noc. Niby fizjologicznie to nie ma sensu, ale ja najbardziej jestem głodna wieczorem
Mój dzisiejszy zestaw:
- muffiny ze szpinakiem i łososiem, sałatka
- napój kokosowy
- leczo z pęczakiem i czerwoną fasolą
- pieczona gruszka z sosem
- pita z hummusem (i buraczkami)
W sumie bardzo mi smakowało, pominąwszy rybę na śniadanie - bez "mięsa", gruszka tylko była posypaną jakimś dziwnym serem (?) który mi nie smakował
Mój dzisiejszy zestaw:
- muffiny ze szpinakiem i łososiem, sałatka
- napój kokosowy
- leczo z pęczakiem i czerwoną fasolą
- pieczona gruszka z sosem
- pita z hummusem (i buraczkami)
W sumie bardzo mi smakowało, pominąwszy rybę na śniadanie - bez "mięsa", gruszka tylko była posypaną jakimś dziwnym serem (?) który mi nie smakował
Śniadania są syte i tu jest ok. Mi najgorzej wytrzymać od II śniadanie, które zwykle jest pod postacią zupy, do obiadu. Ratuje się herbatą wtedy albo jakaś mięta. Obiad sycący. Posiłek który najbardziej mnie napycha, to o dziwo podwieczorek. Może dlatego ze pije do niego kawę, ale jestem tak napchana ze bym mogła na upartego nie jeść tej kolacji.
O właśnie dzisiaj jest jeden z tych dni, na które narzekałam, tzn słodkie poranki (chodzę zmulona). Kolacja też słaba, bo nie lubię wędzonego twarogu
Śniadanie: owsianka "czekoladowa rozkosz" + śliwki
2: koktajl truskawkowo-malinowy
Obiad: curry z kurczaka z ryżem
P: barszcz ukraiński
K: sałatka z wędzonym twarogiem
Już się nie mogę doczekać mojej kawy o 12... To będzie najlepsza rzecz, która dzisiaj "zjem"
Śniadanie: owsianka "czekoladowa rozkosz" + śliwki
2: koktajl truskawkowo-malinowy
Obiad: curry z kurczaka z ryżem
P: barszcz ukraiński
K: sałatka z wędzonym twarogiem
Już się nie mogę doczekać mojej kawy o 12... To będzie najlepsza rzecz, która dzisiaj "zjem"
Czekoladowa rozkosz haha
Ja dziś miałam na śniadanie wędzony twaróg i był spoko
Ja dziś miałam na śniadanie wędzony twaróg i był spoko
daffodil, dzisiaj bym się chętnie zamieniła zestawem
A ja po prostu nie lubię wędzonego twarogu (w ogóle wędzonych serów, oscypków itp)
A ja po prostu nie lubię wędzonego twarogu (w ogóle wędzonych serów, oscypków itp)
Daffodil, fajne masz te zestawy.
Daff podobają mi się Twoje zestawy i dorastam do myśli żeby się zdecydować:)
Polecam dziewczyny musze przyznać ze się nie nudzi przy poprzednich firmach przewracałam oczami jak widziałam co mam rano
Ka do nich napisalam, czy da sie coś zrobić pod IO ale nie odpisuja. Tylko że ja bym chciała bez weekendów A nie wiem czy tak się da..
Sałatka okazała się jednak świetna! Muszę sobie zapamiętać składniki na przyszłość (mieszanka sałat, pokruszony wędzony twaróg, suszone pomidory, pomidorki koktajlowe, papryka, zielona pietruszka! kuskus i dressing zapewne z octu, oliwy i musztardy)