Moja walka o lepszą sylwetkę
Re: Moja walka o lepszą sylwetkę
Czemu jeszcze nie skonsultowalas z diabetologiem? Tobie chyba już w pierwszej ciazy pojawił się problem z niskim cukrem przeciez...
i przed ciążami jeszcze ale nikt tego nie traktował poważnie. Gin w ciąży też. Z Maksiem pamiętam, że miałam po obciążeniu tyle co człowiek powinien mieć bez obciążenia.
Muszę z nową lekarką w ośrodku porozmawiać i zabrać się za te cukry. Zwłaszcza teraz jak tarczyca mi szaleje do końca
Serio weź sie za to, takie niskie cukry są równie niebezpieczne co wysokie. A może nawet bardziej, jeśli już masz trzęsawki :/
Musisz jeść więcej węgli i to złożonych, to na dzień dobry. I nie dopuszczać do długich przerw miedzy posiłkami.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Musisz jeść więcej węgli i to złożonych, to na dzień dobry. I nie dopuszczać do długich przerw miedzy posiłkami.
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Escherichia jak ty to zrobiłaś, że tak dużo w miesiąc? Jenyy mi tak wolno leci. Brawo!
Asieka powinnas iść do diabetologa jak mówia dziewczyny.
Necia tobie też gratuluję kg!
Dzięki za kciuki
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Asieka powinnas iść do diabetologa jak mówia dziewczyny.
Necia tobie też gratuluję kg!
Dzięki za kciuki
Asieka, zawsze masz takie trzesiawki? Pytam bo ja przez cały wrzesień i październik miałam tak że po obiedzie się trzęsłam tak że nie byłam w stanie utrzymać telefonu w rekach

znaczy zawsze jak nie zjem na czas, zmęczę się, nie ma reguły. Ale zaraz wiem kiedy mi cukier spada bo mi słabo, trzęsę się i wiem, że muszę zjeść.
Umówię się do mojej nowej lekarki rodzinnej. Moja mama co ma cukrzyce ale diety nie przestrzega mówi, że słodkie muszę jeść żeby cukier był Ok, teściowa tak samo uważa. Obie pielęgniarki
Asieka, a to ja mialam po jedzeniu te trzesiawki, teraz w sumie przeszly, zdarza sie raz na jakis czas.
To bylo jak mialam dluzsza przerwe od posilku i zjadlam obiad.
To bylo jak mialam dluzsza przerwe od posilku i zjadlam obiad.

Karla to mi się tak zdarza jak bardzo jestem głodna
Jeśli masz dostęp do glukometru to umów się do diabetologa i w oczekiwaniu na wizytę badaj cukry. Na czczo, 2h po śniadaniu, 2h po obiedzie i 2h po kolacji. Dzięki temu do lekarza pójdziesz już z jakimiś danymi.
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
A czemu 2h
pytam, bo w sumie zawsze spotykam sie z tym, ze mierzy sie po godzinie... moja lekarka mowi, ze jesli nie ma sie problemu w ta strone, ze cukier po 2h nie spada tylko rosnie, albo stoi w miejscu, to pomiar po 2h nie ma zadnego znaczenia, wtedy wyznacznikiem jest pomiar po godzinie, czy trzyma sie na dobrym poziomie, czy jest zbyt niski/wysoki...
A w przypadku Asieki mysle, ze duzy sena ma mierzenie cukru rowniez przed kazdym posilkiem...
A w przypadku Asieki mysle, ze duzy sena ma mierzenie cukru rowniez przed kazdym posilkiem...
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Ruby w przypadku zwykłych problemów z cukrem, nie ciążowych, mierzy sie właśnie 2 godziny po posiłku.
Tak tez mam w mojej mądrej książeczce żeby mierzyć tak po porodzie
Tak tez mam w mojej mądrej książeczce żeby mierzyć tak po porodzie
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Necia, a widzisz, to u nas chyba znow jakies inne inkszosci, bo mi nawet po porodzie w szpitalu mierzyli normalnie godzine po i tak mi tez diabeto kazala, dlatego zalozylam, ze nie przy cukrzycy ciazowej tez tak...
Zas w pracy cukrzykom mierzymy tylko przed posiłkami, po juz nie...
Zas w pracy cukrzykom mierzymy tylko przed posiłkami, po juz nie...
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Tak naprawdę to jak rozmawiałam z przyjaciółką to radziła mierzyć:
Po wstaniu
Przed śniadaniem
2h po śniadaniu
Przed obiadem
2h po obiedzie
Przed kolacją
2h po kolacji
Przed snem.
Ale to 8 dziennie
Po wstaniu
Przed śniadaniem
2h po śniadaniu
Przed obiadem
2h po obiedzie
Przed kolacją
2h po kolacji
Przed snem.
Ale to 8 dziennie

Nie no to chyba trochę przesada, wydaje mi sie, ze tak jak w cukrzycy ciążowej wystarczyłoby na czczo i po posiłkach.
Przy braku cukrzycy i pełnej cenie za paski przy 8 pomiarach dziennie idzie zbankrutować
Przy braku cukrzycy i pełnej cenie za paski przy 8 pomiarach dziennie idzie zbankrutować
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Wiem. Ona tak na początku mierzyła, no ale ona to naprawdę ciężki przypadek. W każdym razie te 4 pomiary dziennie to dobry początek. Zapisywać w notesiku i iść do lekarza już z jakimś obrazem.