Strona 2 z 2

Re: Fit obiady- przepisy

: 28 lis 2017, 12:43
autor: mała_czarna
Dzisiejsze i jutrzejsze jedzenieObrazek

Re: Fit obiady- przepisy

: 29 lis 2017, 17:42
autor: tina90
Ja jestem tego samego zdania co mój poprzednik. Nic dodać, nic ująć :)

Re: Fit obiady- przepisy

: 07 lut 2019, 21:52
autor: lisbeth87
Macie jeszcze jakieś fajne przepisy? :)

Re: Fit obiady- przepisy

: 18 maja 2019, 16:13
autor: farazi
Faszerowany bakłażan.

Farsz: 100g mielonego fileta z indyka, 100g serka wiejskiego, 30g ciemnej kaszy bulgur, 1 większy pomidor, obrany ze skórki i rozdrobniony. Natka pietruszki, zioła prowansalskie, sól pieprz.

Bakłażana wydrążyć, napełnić farszem, piec w naczyniu żaroodpornym (u mnie godzina na 190st).

Całość ma 400kcal.

Re: Fit obiady- przepisy

: 18 maja 2019, 16:48
autor: Misiaq
farazi pisze:
18 maja 2019, 16:13
Faszerowany bakłażan.
Farsz: 100g mielonego fileta z indyka, 100g serka wiejskiego, 30g ciemnej kaszy bulgur, 1 większy pomidor, obrany ze skórki i rozdrobniony. Natka pietruszki, zioła prowansalskie, sól pieprz.
Bakłażana wydrążyć, napełnić farszem, piec w naczyniu żaroodpornym (u mnie godzina na 190st).
Całość ma 400kcal.
Farazi nie podsmażasz mięsa wcześniej?
Ja się zawsze boję, ze będzie surowe i najpierw podsmażam na patelni, a potem chwilę zapiekam w piekarniku.

Re: Fit obiady- przepisy

: 18 maja 2019, 19:54
autor: farazi
Nie podsmażam. Wydaje mi się, że szybciej się upiecze mięso drobiowe, niż bakłażany/cukinia. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby mięso zostało surowe.

Re: Fit obiady- przepisy

: 20 maja 2019, 13:11
autor: Misiaq
farazi pisze:
18 maja 2019, 19:54
Nie podsmażam. Wydaje mi się, że szybciej się upiecze mięso drobiowe, niż bakłażany/cukinia. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby mięso zostało surowe.
Ja zawsze podsmażam mięso i "opiekam" w piekarniku surowego bakłażana, a dopiero na opieczonego bakłażana nakładam farsz z podsmażonym mięsem. I wtedy to piekarnika to tylko na 10-15 minut :roll:
Muszę wypróbować Twój sposób!

Re: Fit obiady- przepisy

: 20 maja 2019, 14:06
autor: KarLa
Misiaq, ja jak robie faszerowana cukinie czy papryke to nigdy nie podsmazam i nigdy nie jest surowe. Jakos nie smakuje mi wczesniej podsmazone

Re: Fit obiady- przepisy

: 20 maja 2019, 15:03
autor: Mia89
Ja mam fobię przed surowym mięsem i zawsze ale to zawsze podsmażam. Nie odważyłabym się zdać tylko na pieczenie :)

Re: Fit obiady- przepisy

: 20 maja 2019, 16:44
autor: KarLa
Mia, ja mam taka sama fobie, ale wedlug mnie jesli kurczak w calosci sie upiecze w piekarniku, to z mielonym nie bedzie problemu. Pisze to osoba ktora wszystko smazy na wior, bo boi sie surowego miesa :P ( uraz z dziecinstwa)

Re: Fit obiady- przepisy

: 31 maja 2019, 21:49
autor: Ruby
Ja niczego nigdy wczesniej nie podsmazam, tzn zadnego farszu, mielonego do zapiekanki itp... zawsze daje surowe i zawsze jest upieczone, a wszystko robi glownie z wolowego