Zapisane, moj czytnik chyba tego nie wytrzymaEscherichia pisze: ↑17 lip 2018, 18:58To poza kryminałami:mała_czarna pisze: ↑17 lip 2018, 8:54
A może ktoś coś polecić z innego gatunku niż kryminał? Czasami fajnie zrobić przerwę.
1. Michał Pauli - 12 x śmierć. Opowieść z Krainy Uśmiechu.
Autor opisuje swój pobyt w Tajskim więzieniu, do którego trafił po tym, jak złapano go za przemyt narkotyków. Wciągnęłam za jednym posiedzeniem.
2. James Frey - Milion małych kawałków.
Chyba moja ulubiona książka. Autor opisuje swoją walkę z uzależnieniem od narkotyków. Kontynuacja - Mój przyjaciel Leonard także dobra, ale to pierwsza książka skradła moje patologiczne serce
3. Mario Puzo - Rodzina Borgiów.
Władza, pozycja, pieniądze, intryga
4. Carolyn Parkhurst - Psy z Wieży Babel.
Dla mnie powieść trochę psychologiczna, mimo, iż zaczyna się jak kryminał. Zrozpaczony śmiercią żony mężczyzna postanawia nauczyć mówić swojego psa - jedynego świadka śmierci ukochanej.
5. Spowiedź heretyka. Sacrum Profanum.
Biografia Adama "Nergala" Darskiego spisana w formie rozmowy. Polecam. Darski nie dość, że przystojny, to jeszcze cholernie inteligentny i ciekawy człowiek
6. Josie Lloyd, Emlyn Rees - Chodźmy razem.
Przeczytałam ją jeszcze w liceum i jakoś do dzisiaj zapadła mi w pamięci. Lekka literatura kobieca. On - lubiący przygodny seks, Ona - szukająca tego jedynego na zawsze
7. Jonas Jonasson - Stulatek, który wyskoczył przez okno i zniknął.
Książka, przy której można się uśmiać. Zwłaszcza jeśli lubi się czarny humor "Życiowa podróż szwedzkiego Forresta Gumpa po ostatnich stu latach losów świata." -> chyba najlepiej opisuje tę pozycję
Ksiazki, ktore polecamy
Re: Ksiazki, ktore polecamy
Pozytywne myślenie i Świat wydaje się piękniejszy
A możecie polecić książki o rozwoju mozgu?
Pozytywne myślenie i Świat wydaje się piękniejszy
Ja polecam cykl Francine Rogers "Znamię lwa" - jeśli podobało się Wam "Quo vadis, to ta seria też się spodoba. Powieść historyczna, której akcja dzieje się za czasów pierwszych chrześcijan.
o jakie tutaj pustki - na szybko wrzucę to co mi przychodzi do głowy z książek które na dłużej utknęły mi w pamięci
"Cyrk nocy" Erin Morgernstern
"Osobliwy dom pani Perigrine" Ramson Rigs- taka dzieciakowa ta książka, ale fajnie mi się ją czytało, za to drugiej części nie potrafiłam wymęczyć.
Seria o Szackim obowiązkowa, choć ogólnie bardzo lubię teksty Miłoszewskiego, a jakoś polska literatura kością mi leży
Skafander i motyl Jean-Dominique Bauby
Motyl - Lisa Genova
"Triumf owiec" Leonie Swann
Po prostu zabijałem A.Górski
"Cyrk nocy" Erin Morgernstern
"Osobliwy dom pani Perigrine" Ramson Rigs- taka dzieciakowa ta książka, ale fajnie mi się ją czytało, za to drugiej części nie potrafiłam wymęczyć.
Seria o Szackim obowiązkowa, choć ogólnie bardzo lubię teksty Miłoszewskiego, a jakoś polska literatura kością mi leży
Skafander i motyl Jean-Dominique Bauby
Motyl - Lisa Genova
"Triumf owiec" Leonie Swann
Po prostu zabijałem A.Górski
- mała_czarna
Lisa Genova w ogóle wg mnie do polecenia jest
https://www.empik.com/potem-lupton-rosa ... ,ksiazka-p
Bardzo polecam
Bardzo polecam
Krzyś 11.5.2017 r.