Kuchnia
Re: Kuchnia
Wymieniala któraś z Was same fronty w szafkach? Meble mamy w kuchni całkiem ok, ale fronty to tragedia kolorystyczna i mysle, czy opłaca się to wymieniać czy od razu inwestować w nowe meble...
jak się dowiesz to daj znać, jak to cenowo wychodzi. Nasze 3,5 letnie fronty dolne wyglądają okropnie. Nasi panowie się nimi tak zajmują
Nutella nie wiem jak to wygląda kosztowo, ale mamy 2 znajomych (którzy siebie nie znają) i sami robili szafki i zamawiali tylko fronty. Nas też jedni i drudzy na to namawiali, bo niby dużo taniej.
Nuutella, my też rozważamy wymianę albo ponowne lakierowanie frontów. Myślę, że to jednak będzie tańsze, niż całe nowe meble z okuciami itp. Jeszcze się nie orientowaliśmy w cenach, bo najwcześniej za rok będziemy się do tego przymierzać.

I już zaczęły się jakieś pseudoreklamy
Nutella, moja siostra kilka lat temu tak zrobiła 
Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka
Bardzo się cieszę, szczerze mówiąc myślałam że to głupi pomysł na początku. Muszę poszukać jakiegoś fachowca w takim razie 
My robilismy inaczej - to fronty sama robilam (przerabialam ze starych) a szafki robilismy nowe. W sumie kuchnia (zabudowa szafki plus blat, plus szafka na miotly i mopy) wyniosla nas jakies 1900 zl, to nie wiem czy drogo czy tanio bo nie mam porownania, ale gosc co nam robil to smial sie ze burzuje bo najdrozsze cichodomyki bralismy
Ale ja mam w sumie 8 szafek i 1 szuflade 

Itzal, u nas też najdrożej wyszedł cały ten system Modern Box. Ja chciałam mieć między innymi 80 z szufladami i uwielbiam ją 

Nam wstępną wycenę kuchni bez sprzętu AGD wycenili na 14 tysięcy, dla mnie to szok ale taniej nic się nie da zrobić z tego co patrzymy wszędzie tyle na wymiar kuchnie kosztują.

Alexia, ile macie metrów kuchni?
Alexia, obstawiam, ze macie raczej większe kuchnie, ale ogólnie tez nie jakiś super drogo. My za chyba 4m zapłaciliśmy jakos 10 tys, fronty lakierowane, zwykle uchwyty, 6 szuflad ale chyba nie blum tylko gamet.