Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
I cyk kolejna podwyżka.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Efryna, genialne
Efryna
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
PB 95
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Ja się zatrzymałam na etapie, gdzie pełny bak kosztował 330 zł. Przy dzisiejszych cenach bym płaciła 450 masakra, co się dzieje
I podniosa na 700+ i cyk chlebus 20 zl.
W piatek uslyszalam pod biedrą, ze no przy takich rzadach to mozna miec trojke dzieci bo kasa jest. Tak ze ten. Jestem nierobem dzieciorobem
Itzal podejmij wyzwanie jeszcze jedno i cyk emeryturka
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Zawsze mnie dziwią te teksty, tak jakby utrzymanie dzieci było darmoweItzal pisze:I podniosa na 700+ i cyk chlebus 20 zl.
W piatek uslyszalam pod biedrą, ze no przy takich rzadach to mozna miec trojke dzieci bo kasa jest. Tak ze ten. Jestem nierobem dzieciorobem
Przy obecnych cenach bez 500+ niektóre rodziny po prostu by głodowały i to jest straszne.
Obawiam się, że nawet nie niektóre a bardzo wiele...
Ja mam teraz kilkoro dzieci, które w domu mają słabe warunki materialne. A 500+ przecież jest. Co to teraz jest te 500 zł.
To aż się płakać chce jak dziecko się boi, że nie dostanie jedzenia w szkole bo mama nie zapłaciła. Nie mówiąc o wycieczkach.
Nie wspomnę też o ojcach, którzy mają mocno wywalone na alimenty. Pierwszy raz zdarzyło mi się w mojej karierze zawodowej by aż 5 rodziców nie zapłaciło za prezenty na Mikołaja i szczerze powiedziało, że jak zapłacą za to to nie będą mieli na święta. A rodzice składali się po 50zl (może właśnie za wysoka była ta składka, ale tak ustalili na zebraniu).
N 2018
M 2023
M 2023
Nessa, ja też widzę, że niektórym rodzicom zaczyna być już ciężko, widać po dzieciakach. Ostatnio chłopiec chodzil w rozwalonych butach, powiedział, że mama dopiero po wypłacie kupi nowe...
Myślałam, że żarty z 500+ się już skończyły
tez tak myslalam. Maz powiedzial, ze on by odrzekl, ze zyje za dywidendy z orlenu a nie 500+ . Ja zapomnialam ze dostalam hajs za drogie paliwo XD