Co do zarobków, obecnie najniższa krajowa, to 2363,56 zł netto. Pracujecie obydwoje na cały etat? Nie macie żadnych opłat, kredytu hipotecznego itd. Chłopcy mają prywatne czy państwowe przedszkole/żłobek?
O ile odkłada chłopakom.lisbeth87 pisze:I co on na to?
Fajnie że odkłada chłopakom, ale szkoda że ty o tym nie wiedziałaś.
W waszej sytuacji przychodzi mi na myśl zrzutka na pół. Macie bardzo komfortową sytuację, nie mając opłat.
mała_czarna pisze: ↑21 sie 2022, 11:19co do braku opłat to faktycznie sytuacja super komfortowa -2ka pracujących i kasa tylko na bieżące rzeczy bez opłat.
U asieki pewnie oszczędności znikają, ale u niego?mała_czarna pisze: ↑21 sie 2022, 10:41Skoro jesteś właściwie w stanie utrzymać rodzinę ze swojej pensji a z pensji P idzie na żłobek, czasem paliwo i czasami coś kupi - tzn że jesteście w stanie odłożyć.
Jeśli wziąć pod uwagę że w grę wchodzi tylko właściwie wypłata asieki to mnie nie dziwi że ona nie ma z czego odłożyć.lisbeth87 pisze:Dla mnie dziwne że nie ma oszczędności i jest "od pierwszego do pierwszego"mała_czarna pisze: ↑21 sie 2022, 11:19co do braku opłat to faktycznie sytuacja super komfortowa -2ka pracujących i kasa tylko na bieżące rzeczy bez opłat.
Dokładnie.mała_czarna pisze: ↑21 sie 2022, 11:36Jeśli wziąć pod uwagę że w grę wchodzi tylko właściwie wypłata asieki to mnie nie dziwi że ona nie ma z czego odłożyć.lisbeth87 pisze:Dla mnie dziwne że nie ma oszczędności i jest "od pierwszego do pierwszego"mała_czarna pisze: ↑21 sie 2022, 11:19co do braku opłat to faktycznie sytuacja super komfortowa -2ka pracujących i kasa tylko na bieżące rzeczy bez opłat.
też mu cały czas tłumacze, że ma prawie 40 lat i nie może cały czas żerować i liczyć na matkę, która mu wszystko ogarnia.
Ja pewnie też bym się obraziła jakby mi mąż pocisnął odnośnie moich zarobków.asieka pisze:
Wczoraj się obraził jak mu powiedziałam, że powinien się zwolnić i lepiej płatnej pracy znaleść. Bo wymagania i poloty życiowe ma jakby 10 tysięcy zarabiał.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 34 gości