Kuchnia
Re: Kuchnia
Gdzie zamawialyscie swoje kuchnie?
Gdzieś u stolarza? Czy może z sieciowek?
M. Mi mówi żeby skrzynie zamówić u producenta i wtedy dokupić zawiasy i fronty, ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać. Co polecacie a czego nie?
Gdzieś u stolarza? Czy może z sieciowek?
M. Mi mówi żeby skrzynie zamówić u producenta i wtedy dokupić zawiasy i fronty, ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać. Co polecacie a czego nie?

My mamy z ikei, ale jeśli macie możliwość od stolarza wziąć to bym wolała od stolarza. Ikea wcale nie wychodzi tak tanio, jeśli bierzesz lepsze/fajniejsze fronty itp. A jednak co na wymiar to na wymiar. Ale ogólnie z mojej kuchni jestem zadowolona, chociaż już widać po niej zużycie po tych 8 latach
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
A ja mam od stolarza a teraz wzięłabym ikea
dluzsza gwarancja, bardzo fajne rozwiązania.

Ja mam od stolarza, ale z chęcią bym wzięła z Ikea. Tylko mąż nie chce o tym słyszeć, mimo że mielibyśmy taniej niż w sklepie 

My kupilismy u stolarza, ale z gotowych projektow, ktore byly do wziecia od reki jak sie tutaj przeprowadzalismy.
Moja kuzynka miala w mieszkaniu z Ikea i jak kupowali dom, to kuchnie tez ponownie z Ikea wybrali i naprawde i jedna i druga byly swietne, idealnie dopasowane do kuchni jak na wymiar robione, tylko tak jak Necia pisze, wcale nie takie tanie...
Nasza od stolarza wyszla zdecydowanie taniej, a tez byla mimo, ze juz gotowa, to dopasowana jak dla nas robiona, bo super sie wymiaramo wpasowala, wiec wargo zeobic rozeznanie, co wyjdzie bardziej korzystnie
Moja kuzynka miala w mieszkaniu z Ikea i jak kupowali dom, to kuchnie tez ponownie z Ikea wybrali i naprawde i jedna i druga byly swietne, idealnie dopasowane do kuchni jak na wymiar robione, tylko tak jak Necia pisze, wcale nie takie tanie...
Nasza od stolarza wyszla zdecydowanie taniej, a tez byla mimo, ze juz gotowa, to dopasowana jak dla nas robiona, bo super sie wymiaramo wpasowala, wiec wargo zeobic rozeznanie, co wyjdzie bardziej korzystnie
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
A to nie jest tak że jak się weźmie meble do kuchni z ikea to sprzęty trzeba wziąć od nich, bo inne nie pasują, bo oni mają o parę cm węższe szafki czy coś ? Parę takich opinii słyszałam.
Moj ojciec ma z Ikei i jest bardzo zadowolony.
Szwagierka ma od stolarza i jest zadowolona, tylko że on i tak kupuje gotowe "skrzynie", składa to i zamawia fronty/blat biorąc za to więcej kasy, a więc można zrobić to samemu.
Dwie szwagierki mają z BRW i sa też zadowolone
Tesciowa ma od stolarza i nie do końca jest zadowolona
Moj ojciec ma z Ikei i jest bardzo zadowolony.
Szwagierka ma od stolarza i jest zadowolona, tylko że on i tak kupuje gotowe "skrzynie", składa to i zamawia fronty/blat biorąc za to więcej kasy, a więc można zrobić to samemu.
Dwie szwagierki mają z BRW i sa też zadowolone
Tesciowa ma od stolarza i nie do końca jest zadowolona

Ja mam od stolarza i tylko w jednej szafce mam zgrzyt przy otwieraniu, a tak to jesesm zadowolona. Ale fachowiec fachowcowi nie równy.
Nie mieszalabym rozwiązań, bo wtedy przy reklamacji może być problem, jedno będzie zganialo na drugiego.
Nie mieszalabym rozwiązań, bo wtedy przy reklamacji może być problem, jedno będzie zganialo na drugiego.
KarLa, meble na zamówienie z firmy zajmującej się kuchniami (my tak mamy) lub ikea. Teraz brałabym ikeę.
A powiedzcie mi jak jest z tymi wymiarami? Faktycznie trzeba sprzęty brać tylko z Ikei? Mam na myśli zmywarkę/indukcję /piekarnik

Karla, nie trzeba, inne tez pasują, tylko trzeba sprawdzać. Jedynie ze zmywarka bywają problemy, to ja akurat warto. Ogólnie to projekt robisz z kimś z Ikea, więc masz fajnie rozwiązane, potem najlepiej wziąć kogoś kto montuje kuchnie ikea - dużo się ogłasza na fb np nq urządzam mieszkanie z Ikea czy coś takiego. Są dużo tańsi niż ci z Ikea, a ogarniają to dobrze.

Karla a poszukaj na lokalnych grupach, czy ktoś nie pracuje w Ikea. Pracownicy mają dodatkowy rabat 15%.
Ja mam przekichane, bo rok po tym jak zrobiliśmy kuchnie Ikea zmieniła system
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
KarLa, ja bym się nie bawiła w składanie korpusów i frontów w różnych miejscach. Nie masz gwarancji, że wszystko do siebie będzie idealnie pasowało, że coś gdzieś nie będzie ocierało itp. Jeśli masz standardową kuchnię, to bierz Ikeę, jeśli nie - stolarza.

Nie pasuje nic a nic. Niby mamy gwarancje i możemy ściągać coś jak nam sie zepsuje, ale szczerze to szkoda mi zachodu i cenowo przedstawia się to fatalnie
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kuchnia raczej standardowa, tu jest w linku https://www.archon.pl/projekty-domow/pr ... 225b237d65
My mamy do ikea 120km więc raczej nikt stąd nie pracuje w ikea.
Adu, mój ojciec składał już niejedna kuchnie z ikea, mówił że może przypłynąć do nas i pomoc
Miśka, no właśnie tego bym się bała, jak to ogarnąć jakbym brała z różnych źródeł
My mamy do ikea 120km więc raczej nikt stąd nie pracuje w ikea.
Adu, mój ojciec składał już niejedna kuchnie z ikea, mówił że może przypłynąć do nas i pomoc
Miśka, no właśnie tego bym się bała, jak to ogarnąć jakbym brała z różnych źródeł