Dom czy mieszkanie?
Re: Dom czy mieszkanie?
Necia ja też uważam, że lepsze 300m niż nic, zwłaszcza w obecnej sytuacji, a te ceny działek są chore nie tylko w Warszawie, niestety.
To chyba oczywiste, że lepsze 300 niż wcalesowaa pisze:Necia ja też uważam, że lepsze 300m niż nic, zwłaszcza w obecnej sytuacji, a te ceny działek są chore nie tylko w Warszawie, niestety.
My mieliśmy w planach działkę nad morzem (400 m), ale ostatecznie okazało się, że do tej, którą chcieliśmy w najbliższych latach nie będzie podciągniętych mediów. Zrezygnowaliśmy, może i lepiej w obecnej sytuacji.
z tym, że są osoby dla których taki metraż byłby niewystarczający i niesatysfakcjonujący, a są takie, które więcej nie potrzebują

Ja to w sumie mogłabym mieć i 2000m, ale musielibyśmy chyba zatrudnić ogrodnika, bo ja się do tego nie nadaję, a mąż wiecznie nie ma czasu

Ostatnio zmieniony 15 kwie 2020, 15:26 przez sowaa, łącznie zmieniany 1 raz.
Zależy od układu działki, domu itp. Nasz stoi na środku, przez co nie pogardziłabym dodatkowymi metrami za domem. Poza tym mamy taki spad za domem.
Dom mojej mamy stoi bardziej z przodu działki ale jednak trochę miejsca tam jest. Jakieś 6-7 m? Tak na oko. Reszta za domem. Itzal była to wie. Moim zdaniem jest na prawdę fajnie. Co więcej. 1/3 działki jest praktycznie niezagospodarowana. W sumie to mogłabym tam mieszkać 
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Ja z kolei nie chciałabym domu zbyt blisko drogi, mimo, że mieszkam przy bocznej drodze
Każdy ma swoje fanaberie
Candela, a co z domem po mamie, jeśli to nie tajemnica?
Każdy ma swoje fanaberie

Candela, a co z domem po mamie, jeśli to nie tajemnica?
My samego trawnika mamy ok. 250-300 m2. Nie pogardziłabym jeszcze dodatkowymi 100, żeby móc zrobić więcej nasadzeń drzew, ale to co mamy, na nasze potrzeby jest wystarczające (a w obecnych czasach, to i tak, jak wygrana na loterii). Teraz będziemy robić dodatkowe miejsce parkingowe, więc trochę nam się zmniejszy ta zielona część.

Bardziej mi chodziło o to, że ja całe życie w bloku, więc własne 300 m2 by mi wystarczyło w zupełności...
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Candela dobrze zrozumiałam, że kupujecie szereg pod Berlinem? Gratuluję poważnej inwestycji 

mi oczywiscie tez starczyloby 300m dzialki. Lepsze to niz nic. wazne zeby miec kawalek podworka. W sumie to nawet troche niezadowolona bylam z tego ze M. sie uparl na ta dzialke, bo ja chcialam taka z 700-800m2

Sofi, dom po mamie stoi a my spłacamy powoli kredyt. Wszczęliśmy sprawę o kredyt frankowy i do momentu kiedy się to nie wyjaśni będziemy go trzymać. Jakby się sprawa zakończyła pozytywnie to mój młodszy brat chciałby ten dom od nas kupić.
A w tym momencie mój starszy brat z niego korzysta. Pracuje tam a popołudniami jego dzieci bawią się w ogrodzie....
A w tym momencie mój starszy brat z niego korzysta. Pracuje tam a popołudniami jego dzieci bawią się w ogrodzie....
Soowa, właściwie to pół bliźniaka na osiedlu gdzie stawiane jest 12 bliźniakow
Przed domem to tak z 5 m, auto zaparkować i wejść do domu. Za domem ogród, bardzo mi się podoba ten układ. No i ten ogród taki magiczny. Zresztą caly domek mi się podoba Ma urokcandela pisze:Dom mojej mamy stoi bardziej z przodu działki ale jednak trochę miejsca tam jest. Jakieś 6-7 m? Tak na oko. Reszta za domem. Itzal była to wie. Moim zdaniem jest na prawdę fajnie. Co więcej. 1/3 działki jest praktycznie niezagospodarowana. W sumie to mogłabym tam mieszkać