Pokój dziecka
Re: Pokój dziecka
Przymierzamy się do kupna mieszkania z rynku pierwotnego. W ofercie 62 -72 m2 mają 4 pokoje.
Pokoje mniejsze mają od 6,8 (przy 62-65 m2) do 9,5 m2 (72m2) sypialnia 12 m2 no i salon z kuchnią. W pokojach nie będzie dużych szaf, ponieważ korytarz pozwala na zabudowę.
I teraz moje pytanko. Czy połączyć dwa pokoje 6,8 m2 w jeden większy (ok 14m2) i gdyby było drugie dziecko, będą mieć wspólny pokój (różnica wieku ok. 7 lat). Czy lepiej każdemu dziecku zostawić 6,8 m2?
Poniżej przykładowy rozkład mieszkania:
Pokoje mniejsze mają od 6,8 (przy 62-65 m2) do 9,5 m2 (72m2) sypialnia 12 m2 no i salon z kuchnią. W pokojach nie będzie dużych szaf, ponieważ korytarz pozwala na zabudowę.
I teraz moje pytanko. Czy połączyć dwa pokoje 6,8 m2 w jeden większy (ok 14m2) i gdyby było drugie dziecko, będą mieć wspólny pokój (różnica wieku ok. 7 lat). Czy lepiej każdemu dziecku zostawić 6,8 m2?
Poniżej przykładowy rozkład mieszkania:
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Zdecydowanie 2 pokoje. Jula mając 15 lat pewnie nie będzie chciała przyjmować koleżanek z 7 letnia siostra lub bratem
- mała_czarna
Zgadzam się z Nutellą. Lepiej mały ale swój niż z rodzeństwem- zwłaszcza przy dużej różnicy wieku.
Ja bym w ogóle zrezygnowała z jednej toalety na Rzecz garderoby lub skladzika.
Garderoba jest w sypialni.
Składzik będzie na przeciwko toalety (wnęka)
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Ok, to zostawię dwa pokoje.
Dziękuję za opinie
Dziękuję za opinie
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
- mała_czarna
Oo to ja za nic bym nie oddała drugiej toalety ileż to mniej napięć i afer i czekania jest jak są dwa kibelki.nuuutella pisze:Ja bym w ogóle zrezygnowała z jednej toalety na Rzecz garderoby lub skladzika.
I ja za dwoma mniejszymi jestem. U nas tylko 3 lata roznicy, a tez docelowo szukamy czegos z 4 pokojami, bo teraz jeszcze mogliby byc razem, ale za rok M zaczyna szkole, bedzie juz potrzebowała swojej przestrzeni, spokoju do lekcji,a jednak ciezej o to przy wspolnym pokoju
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
- mała_czarna
Wy z tego co pamiętam mieliście duże te pokoje, jest szansa przedzielić ten który teraz mają?asieka pisze:
Ja już myśle gdzie zorganizować drugi pokój
A Twoi chcą? Maks jeszcze jest malutki więc pewnie sporo czasu minie jak będą chcieli swoje pokoje
Moi nie chcą jeszcze o tym słyszeć, ale obstawiam że jak będą iść do szkoły to bedziemu myśleć o rozdziale
Nie ma jak podzielić. Pokój przechodzi i jedno okno. Nie myśle teraz o rozdzieleniu ich. Ale tak jak Nikoś by szedł do 4 klasy to by się przydało.
Nigdy nie miałam swojego swojego pokoju dlatego chce żeby dzieci swoją prywatność miały
Nigdy nie miałam swojego swojego pokoju dlatego chce żeby dzieci swoją prywatność miały