Taka to pożyje

Męża szwagier wybudował dom sam ze swoim tatąItzal pisze:Moj brat sie porwał na budowę domu własnymi ręcami osobiscie Takie hobby sobie znalazł, ciekawe co mu wyjdzie
Macie tylko ogrod czy sadzicie jakies warzywa?/sad?nuuutella pisze:My mamy 3500 metrów i dla mnie to dużo, dla męża mało
Ale fskt, roboty dużo. Nie mogę się doczekać aż drzewa nam urosną i stworzy się jakiś klimat, z tym że ja wolę uporządkowane podwórko zamiast naturalnego buszu. Coś za coś
Mamy ogród (ale raczej maly), trochę truskawek, malin i porzeczek, 12 drzew owocowych (ale to jeszcze młode drzewka i nie owocują)i tunel na pomidoryMimezja pisze: ↑15 kwie 2020, 21:28Macie tylko ogrod czy sadzicie jakies warzywa?/sad?nuuutella pisze:My mamy 3500 metrów i dla mnie to dużo, dla męża mało
Ale fskt, roboty dużo. Nie mogę się doczekać aż drzewa nam urosną i stworzy się jakiś klimat, z tym że ja wolę uporządkowane podwórko zamiast naturalnego buszu. Coś za coś
Wlasny domek nad morzem
zazdro!
Wlasnie dlatego buduje sam osobiscie własnymi ręcami Cegłę mają za free z cegielni od wujka mojej bratowej, wiec brat się spełnia hobbystycznienuuutella pisze:Wlasny domek nad morzem
Itzal budują z czeroenej cegły? Nie wiedziałam, że to się jeszcze praktykuje
Ale wiesz to jest coś co mnie dziwi od zawsze, ludzie kupują działki i od razu karczuja. To jest zresztą pierwsza rada jaka słyszymy od każdego kto wchodzi do nas na działkę - które drzewa trzeba koniecznie spuscic (ostatnio ekipa od montażu paneli fotovoltaicznych sugerowała nam wycięcie dwóch dębów).Misiaq pisze:Sofi mi się bardzo podoba Wasz ogród!
Jest taki "inny" niż w większości nowych domów, gdzie się karczuje wszystko co rosło.
Mi się nowe domy kojarzą z pustym ogrodem z piękną trawą i ewentualnie kilkoma iglakami.
pierwsze lepsze zdjęcie poglądowe z netu:
Neciu znalazłaś coś godnego uwagi?
Ja oglądam, ale tam gdzie mnie interesuje, ceny zaczynają się od 2,5 miliona
To tez fakt. Chociaz w mojej okolicy działki ze starodrzewem nie są rzadkością, i kupujący karczuja od razu po zakupie do lysa w większości przypadków.Miśka pisze:Poza tym znaleźć działkę ze starodrzewem, to też trzeba mieć szczęście. Większość działek na rynku, to jednak przekształcone grunty rolne.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 24 gości