porady techniczne, czyli co kupić czego unikać
Re: porady techniczne, czyli co kupić czego unikać
Yenna, dzieki, bede brala pod uwage ta funkcje. My dopiero za rok zaczynamy budowe, wiec jeszcze pewnie troche nowych sprzetow na rynek wejdzie.
Mimezja, ja dopiero zaczne czytac. To fajnie jak masz porownanie i indukcja wypada lepiej. Chyba coraz bardziej sie ku niej sklaniamy. Projektantka tezz poleca. Mamy weekend na to zeby zadecydowac
Mimezja, ja dopiero zaczne czytac. To fajnie jak masz porownanie i indukcja wypada lepiej. Chyba coraz bardziej sie ku niej sklaniamy. Projektantka tezz poleca. Mamy weekend na to zeby zadecydowac
Na ewentualnosc braku prądu polecam jeszcze generator prądu i mozesz mieć w nosie przerwy w dostawie
Mimezja, patrzac na pogode w PL w ostatnim czasie to taki generator pradu to cos co powinno byc w kazdym domu Jak przeszla ta nawalnica w sierpniu u nas to ludzie nie mieli pradu przez tydzien.... Agregaty wszystkie byly wszedzie wyprzedane, niektorzy jezdzili po 400km zeby kupic agregat
Karla majc na uwadze nasza ostatnia rozmowę zapytalam dziś siostre o opinię. Nie chcę Ci też na siłę namawiać ale niedawno się przeprowadzała i jak się dowiedziała, że w wyposażeniu kuchni jest indukcja to deklarowała, że od razu kupi sobie płytę gazową, ale spróbowała gotować i jest mile zaskoczona. Zmieniać nie planuje
KarLa, ja mam płytę gazową a piekarnik elektryczny. Gdybym miała na prąd wszystko to teraz przy tym orkanie nie miałaby nawet jak wody zagrzać. Moim zdaniem lepiej mieć 2 źródła.
Generator w pierwszej kolejności pod lodówkę i jakąś lampę, gdyby chciało się na wszystkie sprzęty to musiałby już być z konkretną mocą.
Mimezja, dzieki jeszcze raz za informacje
Sofii, dzieki za odpowiedz :* U nas zwykla gazowa nie wchodzi w gre, jedynie ten Solgaz mialam na uwadze, ale siedze i czytam opinie o tej plycie i srednio ja polecaja :/ Zawsze mozna miec w zapasie gdzies taka turystyczna butle w razie takich problemow.
Chyba przez te opinie o tej plycie Solgazu wybierzemy indukcje. Od 2 godzin mam otwartego maila do projektantki i zwlekam z napisaniem hehe
Sofii, dzieki za odpowiedz :* U nas zwykla gazowa nie wchodzi w gre, jedynie ten Solgaz mialam na uwadze, ale siedze i czytam opinie o tej plycie i srednio ja polecaja :/ Zawsze mozna miec w zapasie gdzies taka turystyczna butle w razie takich problemow.
Chyba przez te opinie o tej plycie Solgazu wybierzemy indukcje. Od 2 godzin mam otwartego maila do projektantki i zwlekam z napisaniem hehe
Karla a nie ma opcji żeby w projekcie kuchni znalazla się opcja i gazu i indukcji? Chodzi mi o samo dociagniecie przyłacza, pewnie kosztowo bylyby to grosze na kable (gniazdo siłowe do indukcji chyba kosztowalo góra 100zl,) a Ty podjelabys decyzje robiac kuchnie. Po za tym jak Ci sie za 10 lat zmieni i zechcesz nową kuchnię to tak samo mialabyś już wszystkie podłaczenia gotowe bez prucia ścian.
Sytuacje braku prądu też zdarzają się sporadycznie. Wiem że jak nie ma to czlowiek czuje się jak bez ręki, ale to jest jednak krotkoterminowe. Ja się technicznie nie znam na parametrach, ale wcale nie kupowalismy drogiego agregatu, a w razie czegoś mąż jest w stanie zasilać serwis ze sprzetem elektonicznym, więc chyba takiej tragedii nie ma z jej mocami przerobowymi.
Sytuacje braku prądu też zdarzają się sporadycznie. Wiem że jak nie ma to czlowiek czuje się jak bez ręki, ale to jest jednak krotkoterminowe. Ja się technicznie nie znam na parametrach, ale wcale nie kupowalismy drogiego agregatu, a w razie czegoś mąż jest w stanie zasilać serwis ze sprzetem elektonicznym, więc chyba takiej tragedii nie ma z jej mocami przerobowymi.
Mimezja, wlasnie nie wiem jak to jest. Projektantka napisala zebysmy pojecli decyzje teraz, bo potrzebuje zeby zlozyc o warunki techniczne.
Itzal, dzieki
Moja szczoteczka elektryczna wyzionęła ducha. I tak myślę, czy znowu kupić podobny model (oral b vitality), czy pokusić się o soniczną. Ktoś ma porównanie?
farazi, ja mam soniczna Philipsa, ale nie mam porownania z normalna elektryczna
Ale jesteś zadowolona? Czyści jak trzeba?
farazi, mam juz kilka lat i jestem zadowolona. W PL mam zwykla szczoteczke i odczuwam ogromna roznica miedzy myciem soniczna a zwykla. Po tej sonicznej czuje ze zeby sa czyste i nie ma zadnych osadow