Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Aż sprawdziłam, u nas grupowe lekcje pływania po 37 zł za 30 min.
U mnie z tego co zaobserwowalam po reklamach i cennikach, to paznokcie w salonie zazwyczaj 30-35€
Lekcjami plywania dla wiekszych dzieci jeszcze sie nie interesowalam, ale szukalam dla M Babyschwimmen, to ceny rozne, a wszystko w jednej okolicy... tam gdzie my sie zdecydowalismy 99€ za 8x 45min
Lekcjami plywania dla wiekszych dzieci jeszcze sie nie interesowalam, ale szukalam dla M Babyschwimmen, to ceny rozne, a wszystko w jednej okolicy... tam gdzie my sie zdecydowalismy 99€ za 8x 45min
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Misiaq, to indywidualne są u nas po 70 zł.
W GK, bo akurat tam wiem jak na basenie, indywidualna nauka pływania była kiedy 25 zl za 30 minut.

Misiaq a to sory. My chodzimy na grupowe
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
W M nauka plywania dla dzieci to 60e/mies za 4 lekcje po 30min,grupowe zajecia. Plus wpisowe 20e,ale to raz na rok sie placi. Chyba ze komus sie fuksnie i dostanie sie na lekcje z urzedu miasta, wtedy cena lrzez pol a wpisowe 5 e. Zapisalam G na liste rok temu. Jest obecnie 70a
Chodzimy same, we dwie, na moj karnet 

Adu a wiesz jaką ciężką prayca jest praca w żłobku/pielęgniarki/przy osobach starszych...też pewnie tym osobom kręgosłup woła o pomstę do nieba a zarobki są na pewno nieporównywalnie niższe 
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Sezonowa, ale dwa razy w roku jest szczyt plus często ludzie jeżdżą na wyważanie opon i felg , wymianę zużytych opon. Także w większości się kręci cały rok
to w naszy miasteczku w pl, pasemka i obciecie od 70zl po 130zl. Jedna otworzyla salon teraz i bierze ok 220zl to wszyscy sa w szoku 
candela, prawda, moja mama teraz pracuje przy osobach starszych i aopiekuje sie kobieta ktora wazy 140kg.
U mnie kregoslup ucierpial przy pracy w zlobku

candela, prawda, moja mama teraz pracuje przy osobach starszych i aopiekuje sie kobieta ktora wazy 140kg.
U mnie kregoslup ucierpial przy pracy w zlobku

Teraz chyba nie ma takich Zawodów która nie niosą uszczerbku na zdrowiu. Tak samo kręgosłup siada w sklepie, paniom ja poczcie, nawet w biurowej pracy, która jest przecież "super lekka"
nuuutellla, tez prawda, bo w sklepach kobiety dzwigaja kartony po 30 kg. Przy moim kregoslupie to chyba jeszcze gorsza by byla praca siedzaca, chociaz nic dzwigac nie trzeba

Dokładnie, większość prac nie jest lekkich, panie od paznokci cierpią od nachylenia, od włosów od stania i tak dalej.