Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Jak to do waszego prywatnego uzytku to chyba nie. Ja nie odnawiam, pewnie bym powtarzala jakby mi nagle woda cuchnac zaczela albo nabrala kolorow dziwnych
Nie, my używany jej tylko do prac ogrodowych
Sofii mam studnie i dla mnie to mega rozwiazanie. Za wodę nie placę, za kanalizę wychodzi mi ok 130zlza 2m-ce platne ryczaltem od ilosci zamieszkalych osób. Mamy jeszcze farta, że udalo sie wbic w ujęcie miekkiej wody i ogólnie picie kranowki nie jest nam obce
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Mimezja, my nie jesteśmy podłączeni do ścieków więc zostałby nam abonament za wodę. Teraz płacimy ok 70-80 zł za miesiąc, latem pewnie jeszcze więcej więc chyba podłączymy pod dom.
Dzięki za wszystkie info.
Dzięki za wszystkie info.
My i tak musieliśmy być podłączeni i w ogóle duzo zachodu, a ze studni stara to się nie bawiliśmy i została tylko do użytku zewnetrznego
My mamy studnię dość płytką, więc woda jest fatalna. Pomimo centralnego uzdatniacza jest żółta, zostawia osad w łazience, kuchni. Połowa sąsiadów narzeka na psujące się zmywarki. Jeśli ktoś ma głębinówkę z dobrą wodą, to inna sprawa.
U nas już raz popsuł się hydrofor, studnia też była już dwukrotnie kopana. Jak jest susza, to niektórzy sąsiedzi mają bardzo słabe ciśnienie wody. Ogólnie dużo problemów.
Właśnie niedaleko ciągną wodociąg i mamy nadzieję, że będziemy mogli się do niego podłączyć. Studnia zostanie do podlewania ogródka.
U nas już raz popsuł się hydrofor, studnia też była już dwukrotnie kopana. Jak jest susza, to niektórzy sąsiedzi mają bardzo słabe ciśnienie wody. Ogólnie dużo problemów.
Właśnie niedaleko ciągną wodociąg i mamy nadzieję, że będziemy mogli się do niego podłączyć. Studnia zostanie do podlewania ogródka.
Miśka a to faktycznie bez sensu. Moi rodzice tak mieli i w końcu pod studnię jest podciagnieta rura od wodociagu aby mozna bylo korzystac z wody w gospodarstwie
Widziałyście, że w ikei można kupować on-line z dostawą kurierską 15zł? Tak się cieszę, że nie będę musiała marnować pół dnia, żeby tam jechać, a parę rzeczy chciałabym kupić
Katherina na pewno tkaniny i rzeczy które nie mają stałej ceny, a coś jeszcze?
I chyba jest limit 30 kg a potem drozeje
I chyba jest limit 30 kg a potem drozeje
Nuuutella, wiesz co, nie wnikałam, po prostu ostatnio sprawdzając coś zwróciłam uwagę, że przy świeczkach jest napisane, że niedostępne przez internet.
Ja w Pl kupuje tylko online, ale korzystam z firmy zewnetrznej, biora mi 10%wartosci zamowienia za transport, bardziej mi sie tak oplaca, niz samej jechac, marnowac dzien i kupowac na raty, a tak to zamawiam nieograniczona pijemnoscia auta, bo przywoza tirem, jeszcze do domu wpakuja
z drugiej strony, stacjonarnie też nie wszystko jest dostępne (ostatnio nie było połowy rzeczy, po które przyjechaliśmy...), pobieżnie popatrzyłam i to co chciałabym dokupić do kuchni chyba jest, ale muszę się zastanowić co jeszcze przy okazji chciałabym zamówić
O, fajna opcja z tym kurierem, bo jak ostatnio sprawdzałam to naliczyli mi 180 zł za transport. Akurat mam kilka rzeczy do kupienia
Mam jeszcze jeden argument przeciw studni - jak nie ma prądu, to i wody. Tak jak teraz na przykład
Mam jeszcze jeden argument przeciw studni - jak nie ma prądu, to i wody. Tak jak teraz na przykład
Miska my mamy generator Lepianka to twierdza, bunkru jej tylko brak Wies pradu nie ma a u nas hula