porady techniczne, czyli co kupić czego unikać
Re: porady techniczne, czyli co kupić czego unikać
Meg musze przyznac ze mnie zszokowala ta cena na maxa bo jest tez sporo nieco tanszych ale oni sie na ten koniecznie uparli tez wlaanie z polecenia bo ich znajomi maja i bardzo sobie chwalili a nie chcieli brac w ciemno...
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
O, moi rodzice mają identyczny. Potwierdzam, że bardzo fajny. Ja bym chciała ekspres, ale nie mamy miejsca w naszej miniaturowej kuchni 

Farazi, akurat te ekspresy z górnej półki mają młynki stalowe. Ba, nawet profesjonalne młynki, które kosztują kilka tysięcy mają żarna ze stali.

Miśka, serio? Ok, czyli jestem o jedną rzecz mądrzejsza. przepraszam za szerzenie głupot 

Ja też mam ekspres z pojemnikiem na mleko, wcześniejszy miał dyszę. Nie wyobrażam sobie, żeby wrócić do dyszy.
Wszystko bez problemu idzie umyć, w razie czego jest środek czyszczacy.
Mój ekspres do delonghi PRIMADONNA S DELUXE ECAM 28.465.M
Ekspres w użyciu ponad 3 lata i wszystko z nim ok.
Wszystko bez problemu idzie umyć, w razie czego jest środek czyszczacy.
Mój ekspres do delonghi PRIMADONNA S DELUXE ECAM 28.465.M
Ekspres w użyciu ponad 3 lata i wszystko z nim ok.

Dzięki jeszcze raz za opinie 
Siostra weźmie taki z funkcją spieniania. Jednak wygodniej, szczególnie, że oni tylko z mlekiem piją.
Chyba się na Phillipsa (HD8829/09) zdecyduje, ale to już kwestia przeanalizowania budżetu
Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka

Siostra weźmie taki z funkcją spieniania. Jednak wygodniej, szczególnie, że oni tylko z mlekiem piją.
Chyba się na Phillipsa (HD8829/09) zdecyduje, ale to już kwestia przeanalizowania budżetu

Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio zmieniony 11 lut 2018, 22:04 przez meg, łącznie zmieniany 1 raz.
Meg powiedz siostrze, żeby trzymała pojemnik w lodówce i myła go z dwa razy w tygodniu i będzie zadowolona 

Farazi, podobno te młynki ceramiczne to dobry marketing.

My jesteśmy zdecydowani na Jura micro90. Kasa już prawie uzbierana
Miśka, dzięki za polecenie
Efryna, zobacz na ten co napisałam on jest mini
Miśka, dzięki za polecenie
Efryna, zobacz na ten co napisałam on jest mini
Miśka mam do Ciebie pytanie- wysłałabym priv, ale może ktoś jeszcze się wypowie
Pytanie dotyczy czyszczenia suszarki do ubrań- masz może jakiś patent na to? Nie mam na myśli tego filtra tuż pod drzwiczkami, z których wysypuje się te wszystkie paprochy, tylko poniżej- na tej metalowej kratce. Ja co jakiś czas wygrzebuję wykałaczką i wciągam do odkurzacza, ale może masz na to jakiś prostszy sposób, na który nie wpadłam?
Zaraz wrzucę zdjęcie poglądowe o co mi chodzi 

To jest akurat stan przed czyszczeniem...

Sowaa, wiem o co chodzi. Ja to po prostu myję pod prysznicem pod dużym ciśnieniem, tylko nie wiem czy w każdej suszarce tak można.

A to się u Ciebie wyjmuje?
Ja wyjmuję całą tą kratkę, środek przecieram ścierką i mam czysto.
Ja wyjmuję całą tą kratkę, środek przecieram ścierką i mam czysto.

Miśka dzięki za odpowiedź
Nic nie wskazuje na to, żeby to się dało wyciągnąć (mam na myśli tą metalową kratkę na wprost), wyjmuje się tylko ten górny filtr (przy drzwiczkach) i ten mały kwadracik na dole. Jeśli chodzi o tą kratkę, to nawet na naklejce jest narysowane, żeby czyścić ją odkurzaczem, ale to jest tak ubite, że odkurzacz sam nie da rady wyciągnąć. Pół biedy, że mam tę suszarkę na pralce, więc stawiam sobie krzesło i zasiadam przed nią i w miarę bezboleśnie da się to wyczyścić wykałaczką, potem zbieram resztę odkurzaczem i gotowe, ale jakbym miała to robić na poziomie podłogi, to już by było gorzej 

Uuuu to faktycznie słabo...
U mnie też te paprochy się ubijają, jakbym to miała wydłubywać, to bym się pochlastała
Tak to u mnie wygląda. Nie mogę dalej wyciągnąć, bo właśnie suszy, w każdym razie całe to ustrojstwo się wyciąga.
U mnie też te paprochy się ubijają, jakbym to miała wydłubywać, to bym się pochlastała

Tak to u mnie wygląda. Nie mogę dalej wyciągnąć, bo właśnie suszy, w każdym razie całe to ustrojstwo się wyciąga.