Ja sobie jak skonczylam karmic M kupilam.dwa somersby to moj maz ostatnio kedno wylal juz przeterminowane
Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
U nas win, wodki, whiskey itp caly barek, a nie ma kto pic
maz sie napije od okazji czaswm jak mamy gosci, ja wino do gotowania czasem zuzywam, ale ile bylo takich, ze sie otworzylo i pp roku reszte wylalo to hohoho...
Ja sobie jak skonczylam karmic M kupilam.dwa somersby to moj maz ostatnio kedno wylal juz przeterminowane
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Misiaq, u nas znowu wydaje mi sie ze na weekend oplacalne jest wino
Wypije pol porto i wiecej nie potrzebuje, butelka porto kosztuje 7.50e, wiec na sobote to 3.75e. Zeby poczuc ten sam stan musialabym wypic chyba 4 piwa, co daje w zaleznosci od sklepu 4x2 e lub 4x 1.65
ale to dotyczy tylko porto
Zwykle wino jest mniej oplacalne

ale to dotyczy tylko porto

Ale gorące kalkulacje

U nas dużo idzie na piwo (mąż pije głównie czarną fortunę albo regionalne a ja smakowe ) i wino. Raz na jakiś czas whisky. Nigdy nie liczyłam ile nas to kosztuje.
No te piwa kraftowe nie należą do najtańszych... ale mi już trochę przeszła na nie faza i spokojnie zadowalam się białym żywcem
za wino płacę średnio 30 zł za butelkę (przy czym raczej jednej nie kupuję na wieczór). Czasem gin, ale nie ma w Polsce toniku bez cukru w rozsądnej cenie, więc też bardzo często go nie kupuję, czasem whisky, ale to nie na te upały. Tylko niestety jestem starym (wysokofunkcjonującym;)) alkoholikiem i raczej po 2 drinki nie wypijam. Jedyną szansą na uratowanie jest albo dieta (wtedy bardzo ograniczam, a często jestem na diecie:D) albo ciąża

U nas wino kupuję mąż i myślę, że średnio to koło 80zl za butelkę wychodzi.
Misiaq, jesli chodzi o piwa smakowe to ja akurat predzej poczuje ze juz mi sie nie chce pic bo jest mi za slodko niz skoncze picie bo czuje ze mam dosc
no ale zawsze mialam "ten problem"
Byli tacy co probowali mnie upic, no ale konczylo sie na tym ze pieniadze im sie chyba konczyly
zazdroscilam kolezankom ze im te 2 piwa starcza i nie musza wiecej wydawac 

Ja może i bym chciała wypić trochę więcej ale po jednym piwie czy jednej lampce wina mam lekkie mrowienie ust a po dwóch szum w głowie
Po pół butelki prosecco ostatnio bolała mnie głowa 

Misiowa, nic tylko sie cieszyc
Wiadomo alkohol nie jest zdrowy, wiec wolalabym mniej go wypic i byc zadowolona 

To ja nie cierpię czuć alkoholu, w sensie szumu w głowie itp, zawsze mi to psuło zabawę, piłam tylko tyle, żeby nie dojść do etapu nawet lekkiego rauszu.
Mi po jednym smakowym potrafi zaszumiec
wiem siara ze hej... ale ekonomiczna jestem bardzo 
Na tyle, ze czasem nawer jednego nie dopije...
Jedyna sytuacja, ze dopije, a nawer czasem wypije dwa, to grill w goracy dzien ze znajomymi
Na tyle, ze czasem nawer jednego nie dopije...
Jedyna sytuacja, ze dopije, a nawer czasem wypije dwa, to grill w goracy dzien ze znajomymi
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Dla mnie 3 piwa na całą noc to było ekstremalnie dużo, nie tyle przez szum w głowie co ilość odwiedzin toalety, bo mogłam wtedy siusiać bez końca 

KarLa, Efryna, Lisbeth, to my byśmy się dogadały 

Katherina, ja takiego szumu ze mi sie kreci w glowie to nie lubie, ale lubie taki stan gdzie czuje sie wspaniale
na trzezwo ciezko o to
no ale troche musze wypic zeby poczuc ten stan
Sofii

Sofii

KarLa, ja właśnie nigdy nie doświadczyłam, żeby po wypiciu czuć się wspaniale, zawsze lepiej bawiłam się i weselej mi było bez. Taka ekonomiczna jestem 
Ja piję alkohol dla walorów smakowych w trakcie picia.
Ja piję alkohol dla walorów smakowych w trakcie picia.