Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Ja właśnie paragony podliczylam, bo zbieram. Spożywka i chemia w październiku wyszla trochę ponad 1360zl, więc też tragedii nie ma.
farazi pisze:Dziewczyny! Pietruszka po 3,50! Kupować i robić zapasy
U nas w tym roku marchewek i pieruszek pod dostatkiem. Wszystko pięknie uroslo. Ale np szpinak w ogóle nie wyrosl 
Dzięki dziewczyny
Przyznam, że to bardzo miła niespodzianka, bo do tej pory było średnio 1500 zł
Przyznam, że to bardzo miła niespodzianka, bo do tej pory było średnio 1500 zł
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Sofii to rzeczywiście sporo jak na sama spożywke.
Nam pietruszka też ładnie wzeszla jak na całkowicie eko/bio uprawę
. Ciekawe skąd taka niska cena teraz.
Nam pietruszka też ładnie wzeszla jak na całkowicie eko/bio uprawę

ja w Santanderze też mam.
- mała_czarna
To może i mój bank robi tylko nie wiem gdzie szukać 

My podobnie.
Tyle, że ja mięso rzadko kupuje i warzywa bo mamy "swoje". Z mięsa to jedynie wędliny od czasu do czasu. Kure, królika, świnie mamy że wsi i za darmo bo teściówie nie chcą za to kasy czy moja mama

N 2018
M 2023
M 2023
Ja też mięsa nie kupuję. Nawet dziś przypomniałam sobie dlaczego. Dostałam od mamy bardzo ładny kawałek cielęciny, no to stwierdziłam, że zrobię. Mąż z M obydwoje stwierdzili, że nie mogą znieść tego zapachu i odmówili konsumpcji
także na kolację były warzywka i utwierdziłam się w przekonaniu, że mięsa kupować nie będę. 
jesteś pewna? Mój bank też ma takie "podziały" i kiedy np. kupuję ciuchy w lidlu, to jest to traktowane jako spożywka.
U mnie typowo bio to tez tylko jajka, trochę owocow i warzyw, choc to też trudno wyhodowac bez uzdatniaczy, ale przynajmniej jest to jakis drobny odsetek procenta opryskow z masowej hodowli.
Dlugi czas rodzice trzymali dla siebie świnie, ale kary są tak wysokie za ową nielegalną hodowlę, że dali sobie spokoj i niestety obawiam sie, że takiego praedziwego mięsa już nie zjem w życiu.
Dlugi czas rodzice trzymali dla siebie świnie, ale kary są tak wysokie za ową nielegalną hodowlę, że dali sobie spokoj i niestety obawiam sie, że takiego praedziwego mięsa już nie zjem w życiu.
Sowaa, jestem pewna, bo w tym miesiącu nie kupowałam nic poza spożywczymi produktami w marketach. Nawet pieluch nie kupowałam ani mleka, także jestem w szoku. A przejrzałam całą historię dokładnie.
Sofii to wychodzi ponad 700 zł na tydzień, może w którymś sklepie dodali Ci jakieś 0 na końcu