Dlaczego? U mnie podobna.
Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Jak na malinowe to cena chyba normalna. Ja kojarzę, że najtańsze w sezonie były Lima, zwykle około 5zl, kupuję je na przetwory.
Już chyba po sezonie na czereśnie? Więc te z paragonu pewnie z importu.
Już chyba po sezonie na czereśnie? Więc te z paragonu pewnie z importu.
Mnie dziwi przedewszysykim cena arbuza. U nas nie widzialam drozszych niz po 2.50...
Wyjeżdżając na wakacje zostawiliśmy pustą lodówkę (no prawie). Na trasie z powrotu wydaliśmy 70 zł, aby mieć coś na kolację i śniadanie. Rano podjechałam do Dino i naszego małego sklepu po owoce, warzywa i pieczywo. Wydałam 100 zł. I właśnie wróciliśmy z Lidla z większych zakupów, wydaliśmy 400 zł. Jest poniedziałek i pewnie jeszcze z 2 razy trzeba będzie jechać do sklepu
Ale miło zaskoczyła mnie dziś cena owoców u nas, borówki 17 zł/kg, winogrona 4.99, brzoskwinie 3.99. Za to jabłka po 7 zł.
Ale miło zaskoczyła mnie dziś cena owoców u nas, borówki 17 zł/kg, winogrona 4.99, brzoskwinie 3.99. Za to jabłka po 7 zł.
Ja zaczelam sie zastanawiac czy my bedziemy umieli zyc w Polsce. Co ide do sklepu to 100zl nie ma. Wczoraj bylismy u dentysty-560 zl.... poszla nam chlodnica w samochodzie-700zl, poszly hamulce- wlasnie M. jechal odebrac auto od mechanika-890zl....za 3 godz wizyta u endokrynologa- kolejne 250zl. Zalamac sie idzie
Karla niestety, drożyzna straszna :/ Ja wczoraj zostawiłam w lidlu 550zł, w prawdzie kupiłam dzieciom jakieś ciuchy, ale mimo wszystko dużo... za to byłam pozytywnie zaskoczona wizytą u fryzjera- nowy salon, urządzony tak "ąę", fryzjerka bardzo fajna i widać bardzo ogarnięta, a zapłaciłam tylko 60zł za strzyżenie z modelowaniem. Przed covidem w salonie 2 ulice dalej płaciłam 80zł.
Sowaa, ja u fryzjera tak samo jak przed covidem- 130zl pasemka, obciecie i regeneracja
My od 1 wydaliśmy na zakupy (jedzenie i chemię) 600 funtów, ale nie wiem czy to dużo czy nie... na pewno we wrześniu pójdzie mniej na mięso, bo zrobiłam takie zapasy, że dalej mam 3 szuflady zamrażalnika wypełnione. muszę porównać z dalszymi miesiącami...
Wczoraj byłam w piekarni. Dwa chleby po 450g, 6 bułek kajzerek, dwie drożdżówki. Zapłaciłam 22 zł. Doznałam zawału
Asieka, u nas chyba 15zl bym zaplacila
Misiowa, ja w piekarni w Ie nie bylam jakies 4 lata tylko w pl chodze