Dom czy mieszkanie?
Re: Dom czy mieszkanie?
Robi, ale poniewaz wjezdzam autem, to etap blota przejeżdżam na kolach, parkuje auto ciut wyzej niz podjazd na trawie bez błota i wchodze prosto na odbój przy domu nie brudzac bucikow
Chyba zdecydujemy się na coś takiego.
Eksta!Sofii pisze:Chyba zdecydujemy się na coś takiego.
Swietnie to wyglada!
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
mi też się podoba
Sofi ładna i myślę, że praktyczna
Dziewczyny czy któraś z Was budowała dom? Ja wiem, ze to wróżenie z fusów, ale ile Was kosztowała ta przyjemność począwszy od pozwoleń a skończywszy na stanie deweloperskim? Przy założeniu, ze jest ziemia.
Czy lokalizacja bardzo zmienia cenę? Podzielcie się spostrzezeniami
Daf, my budujemy ceny na pewno roznia sie jesli chodzi o fachowcow. U nas ceny za murarza np. roznia sie bardzo, my za robocizne zaplacilismy 27tys, a inni 45tys maja w wycenach na ten sam projekt.
Ale ogolnie nasze miasto (poza praca murarza) wychodzi dosc drogo bo ceny za niektore uslugi mamy jak w Warszawie
W Gdansku jest taniej niz u nas. Dodaj sie na Facebooku do grupy "budowa domu", tam mozesz poczytac o kosztach.
Nas stan surowy zamkniety wyjdzie ok 215 tys o ile dobrze pamietam (cena jest juz z roletami zewnetrznymi, ale w tej cenie nie ma jeszcze drzwi).
Ale ogolnie nasze miasto (poza praca murarza) wychodzi dosc drogo bo ceny za niektore uslugi mamy jak w Warszawie
W Gdansku jest taniej niz u nas. Dodaj sie na Facebooku do grupy "budowa domu", tam mozesz poczytac o kosztach.
Nas stan surowy zamkniety wyjdzie ok 215 tys o ile dobrze pamietam (cena jest juz z roletami zewnetrznymi, ale w tej cenie nie ma jeszcze drzwi).
Daff, no duzo zostalo nie bede ukrywac niedlugo powinni wstawiac nam okna, brame garazowa i rolety.
Latem zaplanowany jest hydraulik, elektryk, tynki i posadzki, ale co z tego wyjdzie to nie wiem...
Poki co mamy sciany, scianki dzialowe, kominy, schody wymurowane, dach, pokrycie dachowe
Wy jestescie na miejscu wiec bedzie Wam na pewno duzo latwiej niz nam
Latem zaplanowany jest hydraulik, elektryk, tynki i posadzki, ale co z tego wyjdzie to nie wiem...
Poki co mamy sciany, scianki dzialowe, kominy, schody wymurowane, dach, pokrycie dachowe
Wy jestescie na miejscu wiec bedzie Wam na pewno duzo latwiej niz nam
Co Ci chodzi po głowie?daffodil pisze: ↑13 kwie 2020, 22:30Dziewczyny czy któraś z Was budowała dom? Ja wiem, ze to wróżenie z fusów, ale ile Was kosztowała ta przyjemność począwszy od pozwoleń a skończywszy na stanie deweloperskim? Przy założeniu, ze jest ziemia.
Moj kolega z pracy tetaz buduje, to do stanu deweloperskiego, ale z ogrzewaniem podłogowym już, bedzie ich to kosztowało 500 tyś. Nie licząc działki (kosztowala jakoś 150). Pod Warszawą, w Bieniewicach. A gdzie jeszcze wykończenie.
Dom 100m.
Dom 100m.