nasz balkon i ogród
Re: nasz balkon i ogród
Nie specjalistka, tylko akurat dzisiaj trafiłam w internetach na informację o tym stworzeniu
Oczywiście chciałam to napisać ale farazi była pierwsza
- Escherichia
Jezu, laski, przestańcie...
Kupilismy wczoraj donice, ziemie.. Dzisiaj po pracy jadę na giełdę kwiatową Może coś jeszcze sensownego upoluję!
Kupilismy wczoraj donice, ziemie.. Dzisiaj po pracy jadę na giełdę kwiatową Może coś jeszcze sensownego upoluję!
chodzi dzielnie do trupów, a boi się robaczków
Tak w ogóle to co można teraz wsadzić do skrzynek?przekwitły mi bratki i lobelie, a pelargonie padły bez przyczyny i zrobiły mi się dziury
- Escherichia
- Escherichia
Nutella pochwal się
Pokazywałam Wam całkiem niedawno fotę z krzewem Mojżesza. Znacie tę roślinę?
Pokazywałam też niedawno dziwne plamy u Maksa na ręce. Sam lekarz nie wiedział co to jest.
Teraz mam je ja
Tak... to zrobił ten krzew. Do tego jak wycinalam uschnięte łodygi to pachniały tak obłędnie że miałam ochotę cała sie nimi natrzeć...
Mimezja o rany, szybko to zeszło?
Zapomniałam o zdjęciu dla Ciebie.
Zapomniałam o zdjęciu dla Ciebie.
- Załączniki
-
- Screenshot_20210731_073912.jpg (240.81 KiB) Przejrzano 3385 razy
Nutella urocze są po oparzeniu mam nadal palmy. Maksowi szybciej schodziło ale jego smarowalam środkiem od oparzeń a u siebie stale zapominałam.
U mnie taki balagan. To już chyba trzeci rok jak nie jestem zadowolona z tego jak ta skrzynia wygląda. Chyba jak nie było w niej ziemi, tylko każda roślinka miała swoją donice, to kwiaty były ładniejsze
W dziurę po przekwitniętych kwiatach wcisnęłam pokrzywki, begonie i trzykrotke. Może jakoś zapełnią to miejsce.
U mnie taki balagan. To już chyba trzeci rok jak nie jestem zadowolona z tego jak ta skrzynia wygląda. Chyba jak nie było w niej ziemi, tylko każda roślinka miała swoją donice, to kwiaty były ładniejsze
W dziurę po przekwitniętych kwiatach wcisnęłam pokrzywki, begonie i trzykrotke. Może jakoś zapełnią to miejsce.
Posiałam pierwszy raz pomidory, myślałam że nic z tego nie będzie a tu niespodzianka
- Załączniki
-
- IMG_20220415_064303.jpg (3.14 MiB) Przejrzano 2449 razy
Nuuutella, elegancko rosną
Jak Wasze hortensje w tym roku? Moje strasznie marnie odbijają. Nie wiem czy to kwestia zimna czy zimowej suszy.
Poza tym bardzo mało tulipanów ma pąki. Myślę, że ze 300 mi w tym roku nie zakwitnie . Szafirki też słabo wzeszły, hiacynty biedy takie, że żal patrzeć. Ogólnie wszystko w tym roku takie wątłe. Słabo się zapowiada
Jak Wasze hortensje w tym roku? Moje strasznie marnie odbijają. Nie wiem czy to kwestia zimna czy zimowej suszy.
Poza tym bardzo mało tulipanów ma pąki. Myślę, że ze 300 mi w tym roku nie zakwitnie . Szafirki też słabo wzeszły, hiacynty biedy takie, że żal patrzeć. Ogólnie wszystko w tym roku takie wątłe. Słabo się zapowiada
U mnie większość roślin jeszcze śpi (tylko chwasty już nie )
Jedynie wierzba hakuro i wiśnia pissardi wypuściły listki, magnolia jeszcze nie rozkwitła, bez też dopiero puścił zamknięte pąki, tak samo glog, migdałek. Wszystko prawie gotowe, ale zimno i nie chcą jeszcze kwitnąć.
Na hortensjach maleńkie pączki, ale u mnie zawsze ruszały dopiero w maju, może dlatego że lubią ciepło a ja mam wietrzna działkę.
Kupiłam piwonie juz z kwiatami ale boję się jeszcze wsadzać do gruntu.
Ja ogolniekwiatów mam mało, raczej krzewy i drzewa.
Jedynie wierzba hakuro i wiśnia pissardi wypuściły listki, magnolia jeszcze nie rozkwitła, bez też dopiero puścił zamknięte pąki, tak samo glog, migdałek. Wszystko prawie gotowe, ale zimno i nie chcą jeszcze kwitnąć.
Na hortensjach maleńkie pączki, ale u mnie zawsze ruszały dopiero w maju, może dlatego że lubią ciepło a ja mam wietrzna działkę.
Kupiłam piwonie juz z kwiatami ale boję się jeszcze wsadzać do gruntu.
Ja ogolniekwiatów mam mało, raczej krzewy i drzewa.
- Załączniki
-
- Screenshot_20220424_124217.jpg (310.7 KiB) Przejrzano 2389 razy
-
- Screenshot_20220424_124146.jpg (228.64 KiB) Przejrzano 2389 razy
Moje tegoroczne kwiecie.
Jeszcze chce te duże stokrotki (afrykańskie?)
Jeszcze chce te duże stokrotki (afrykańskie?)
Ostatnio zmieniony 19 maja 2022, 14:08 przez Misiaq, łącznie zmieniany 2 razy.