nasz balkon i ogród
Re: nasz balkon i ogród
Na moim mega slonecznym balkonie w poprzednim mieszkaniu jeszcze idealnie niecierpki zdawaly egzamin
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Miśka, konkretnie solenie? Mój balkon w lecie zamienia się w patelnię.
- mała_czarna
Haha to jest do rąk rekomendacjamalwinka89 pisze:Mała, pelargonie. Jak ze mną przeżywają to z tobą też przeżyją
Farazi, tak. Ta odmiana lubi słońce, ale w cieniu też świetnie daje radę.
Wysłane z mojego Pixel 6 przy użyciu Tapatalka
- mała_czarna
Ooo jakie ładne są bardzo trzeba pamiętać że się je ma? Czy wystarczy gdy mi się przypomni co jakiś czas?Miśka pisze:Farazi, tak. Ta odmiana lubi słońce, ale w cieniu też świetnie daje radę.
A ja miałam czekać do ogrodników, a tymczasem.....
- Załączniki
-
- IMG_20230422_152939.jpg (5.27 MiB) Przejrzano 2016 razy
Farazi, tak, kupuję gotowe sadzonki.
Te kupowałam w takich wiszących donicach (na pierwszym zdjęciu tuż po zakupie) i one rzeczywiście były już bardzo fajnie rozkrzewione.
Do zwykłych skrzynek kupuję takie normalne sadzonki w małych doniczkach.
Moje dotychczasowe doświadczenie mi mówi, że jak są posadzone gęsto, to ładnie rozrastają się w dół, ale wtedy są bardziej podatne na gnicie. Nie można ich przelać, one generalnie lepiej znoszą suszę niż nadmiar wody.
Te kupowałam w takich wiszących donicach (na pierwszym zdjęciu tuż po zakupie) i one rzeczywiście były już bardzo fajnie rozkrzewione.
Do zwykłych skrzynek kupuję takie normalne sadzonki w małych doniczkach.
Moje dotychczasowe doświadczenie mi mówi, że jak są posadzone gęsto, to ładnie rozrastają się w dół, ale wtedy są bardziej podatne na gnicie. Nie można ich przelać, one generalnie lepiej znoszą suszę niż nadmiar wody.
Miska robią wrażenie chyba nigdy ich nie widziałam u siebie, muszę popytać.
Misiaq
My dziś podzialalismy w ogrodzie, jestem zmaskarowna chwastami
Posialismy warzywnik, chociaż miało go nie być... Ale trochę jednak skoda, więc będzie sporo mniej ale jednak będzie.
Pomidory rosną na oknie
Misiaq
My dziś podzialalismy w ogrodzie, jestem zmaskarowna chwastami
Posialismy warzywnik, chociaż miało go nie być... Ale trochę jednak skoda, więc będzie sporo mniej ale jednak będzie.
Pomidory rosną na oknie
- Załączniki
-
- IMG_20230422_180801.jpg (3.11 MiB) Przejrzano 2000 razy
Miska, piękne te twoje begonie!
Misiaq, super
Ja zawsze kwiaty sadzę na majówkę.
Na razie mam bratki i niebieskie hortensje na tarasie. W zeszłym roku było miałam jedną i było jej tam bardzo dobrze.
Misiaq, super
Ja zawsze kwiaty sadzę na majówkę.
Na razie mam bratki i niebieskie hortensje na tarasie. W zeszłym roku było miałam jedną i było jej tam bardzo dobrze.
Sofii takie rozwinięte je kupiłaś?
Podobają mi się
Może odgapie (w języku Instagrama - zainspiruje się ).
Mi się jeszcze bardzo podobają takie "wystrzępione" stokrotki. Mam jeszcze jedna skrzynkę do zagospodarowania.
Podobają mi się
Może odgapie (w języku Instagrama - zainspiruje się ).
Mi się jeszcze bardzo podobają takie "wystrzępione" stokrotki. Mam jeszcze jedna skrzynkę do zagospodarowania.
Sofii i takie "wybujałe" hortensje wytrzymują Ci cały sezon czy zaraz przekwitają?
Hortensje to ogólnie rośliny wieloletnie, ale aktualnie większość to ucięte patyki, kwiitna dopiero w czerwxu/lipcu.
Hortensje to ogólnie rośliny wieloletnie, ale aktualnie większość to ucięte patyki, kwiitna dopiero w czerwxu/lipcu.
Ale u was juz pieknie ja narazie mam tylko hortensje w ogrodzie, ale to wlasnie takie uciete patyki aktualnie
A i roze ale to tez uciete patyki i w ogole chyba sie jej pozbede bo od przeprowadzki rosnie jakos mega dziwnie i nie wyglada juz jakos super atrakcyjnie
A i roze ale to tez uciete patyki i w ogole chyba sie jej pozbede bo od przeprowadzki rosnie jakos mega dziwnie i nie wyglada juz jakos super atrakcyjnie
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Nuutella, w zeszłym roku wytrzymały mi całe lato i jeszcze jesień. Fakt, że później je kupiłam, ale i tak dobre 3 miesiące stały.
Na tarasie mają dobre miejsce, bo rano i późnym popołudniem jest trochę słońca, a poza tym mają cień, są osłonięte od wiatru.
W gruncie mam bukietową, to jest spora, teraz właśnie puszcza liście. Kupiłam też kilka ogrodowych do wykonania i zobaczymy, czy im podpasuje miejsce.
Na tarasie mają dobre miejsce, bo rano i późnym popołudniem jest trochę słońca, a poza tym mają cień, są osłonięte od wiatru.
W gruncie mam bukietową, to jest spora, teraz właśnie puszcza liście. Kupiłam też kilka ogrodowych do wykonania i zobaczymy, czy im podpasuje miejsce.
Misia, tak, są świeżo kupione. Ale mają część kwiatów dopiero będzie kwitła.