Tak.
porady techniczne, czyli co kupić czego unikać
Re: porady techniczne, czyli co kupić czego unikać
To jest trudne do wytłumaczenia, ale ten tluszcz który podczas gotowania mleka, przywiera do dna i jest uciazliwy do szorowania, w garnkach marmurkowych podczas gotowania nie przywiera. On sie rumieni ale jest jakby taką osobną połwloką tuż nad dnem, wiec mieszajac budyn od razu wciaga sie te farfocle. Do przywarcia dochodzi tylko kiedy gwaltownie zdejmie sie mleko z ognia i od razu wszystko wyleje, ale wystarczy doslownie chwile odczekać aby dno ostygło, albo szybko zalać wodą i wtedy odchodzi gabką albo w zmywarce, wiec dla mnie zycie jest o niebo prostsze bo u nas niemal codziennie owsianka czy kasza manna...
Ostatnio zmieniony 30 cze 2020, 23:53 przez Mimezja, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki za wyjaśnienie
Czujemy się z mężem bohaterami w swoim domu. Wymieniliśmy sami płytę! Miala być szybka akcja, ale oczywiście wyszły dodatkowe komplikacje w postaci śrub wchodzących w blat Ale daliśmy radę W sumie większość ja wycinałam, fajna zabawa
Ostatnio zmieniony 02 lip 2020, 5:33 przez Miśka, łącznie zmieniany 1 raz.
Miska super! Ja bym indukcji na nic nie zamieniła! Brawo wy!
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Brawo Wy Na pięć palników?
Dzięki!
Farazi, tak
Wysłane z mojego motorola one zoom przy użyciu Tapatalka
Farazi, tak
Wysłane z mojego motorola one zoom przy użyciu Tapatalka
Miska, daj znac jak sie sprawdze te 5 palnikow bo to moje marzenie
Miska, ekstra!
KarLa, moja ciocia ma od lat 5 palnikow i zawsze jak jest duzo ludu i duzo gotowania to mega ich jej zazdroszcze
KarLa, moja ciocia ma od lat 5 palnikow i zawsze jak jest duzo ludu i duzo gotowania to mega ich jej zazdroszcze
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Ruby, ja jak gotuje dla nas obiad to czesto 4 palniki to za malo ( A. niestety ma inne upodobania kulinarne)
Miśka, brawo, jesteś bohaterką! Też lubię tego typu prace
Dzięki
KarLa, ja marzyłam o 5 palnikach jak się wprowadzaliśmy, ale wtedy był niewielki wybór i te płyty były dużo droższe (a koniecznie chciałam gazową ). Nasza stara płyta miała bardzo wąski i niestabilny ruszt. Dwa duże garnki lub patelnie, to był maks, bo jak się postawiło więcej, to już było ryzyko. Ostatnio spadła mi na podłogę patelnia ze smażącymi się jajkami. Refleks zadziałał, bo zdążyłam odskoczyć, ale miałam pół kuchni do szorowania i opóźniony obiad
efryna, a jak Twoje meble balkonowe? Pomalowałaś już?
KarLa, ja marzyłam o 5 palnikach jak się wprowadzaliśmy, ale wtedy był niewielki wybór i te płyty były dużo droższe (a koniecznie chciałam gazową ). Nasza stara płyta miała bardzo wąski i niestabilny ruszt. Dwa duże garnki lub patelnie, to był maks, bo jak się postawiło więcej, to już było ryzyko. Ostatnio spadła mi na podłogę patelnia ze smażącymi się jajkami. Refleks zadziałał, bo zdążyłam odskoczyć, ale miałam pół kuchni do szorowania i opóźniony obiad
efryna, a jak Twoje meble balkonowe? Pomalowałaś już?
O kurczę! Dobrze ze sie nie poparzylas
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Wielkie brawa