Akurat wstał, to zaraz się z nim rozmówięAlexia pisze:Ja myślę,że w temacie czym najlepiej sprzątać należało by zasięgnąć porad eksperta czyli Antoniego Sofii
Sprzątanie
Re: Sprzątanie
Sofii, Ty się go zapytaj jak posprzątać żeby było naprawdę czysto. Mam wrażenie że umyje podłogę i ona po godzinie znów jest brudna. Wrtt
Aneczka, on ci tego nie powie, ale ja znam sposób. Wystarczy posprzątać i nie wpuścić do domu męża i dzieci
Taaak ten sposób też znam, tylko nie da się go wprowadzić w życie
Sofii nie zna tego problemu, bo Antoni ciągle z mopem biega
Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka
Taaa, a ja za nimmeg pisze:Sofii nie zna tego problemu, bo Antoni ciągle z mopem biega
Też tak robie. Te specjalne preparaty w plynie mają tak ostry zapach że nie mogę go zdzierżyć tak jak plynu nabłyszczającego, a czyszenie tabletkami jak dla mnie nie daje żadnego efektu.Miśka pisze:Ja też czyszczę zmywarkę sodą i jeszcze dodaję octu. Nie widzę w tym nic dziwnego
Za to do drewnianych mebli polecam zmieszać pół na pół spirytus z olejem lnianym. O jak to pięknie pielęgnuje mebelki. Jest to pracochłonne ale i efekt długotrwały.
2 zakupy które goraco polecam
1. Preparat do czyszczenia piekarnika ktory czyści piekarnik i usunal syf, który mimo czyszczen dokladał się przez kolejne lata
https://allegro.pl/oferta/buzzy-oven-pi ... NTU1OGI%3D
2. Mydło marsylskie! Ono nie ogarnęło piekarnika, ale reszta kuchni i łazienka należą do niego.
1. Preparat do czyszczenia piekarnika ktory czyści piekarnik i usunal syf, który mimo czyszczen dokladał się przez kolejne lata
https://allegro.pl/oferta/buzzy-oven-pi ... NTU1OGI%3D
2. Mydło marsylskie! Ono nie ogarnęło piekarnika, ale reszta kuchni i łazienka należą do niego.
Magiczny domowy sposób na śnieżnobiałe firany? Moczycie je przed wypraniem? Jeśli tak, to w czym? Soda i ocet?
Misiowa chyba nie powinny się zniszczyć. Ja zawsze moczę całą noc i woda faktycznie zostaje brudna, a firanki bieleja. Ostatnio dodawałam też oxy do białego do prania
Ile tej sody na ile wody?
(w zaokrągleniu )
(w zaokrągleniu )