Kulinarne szaleństwa

Awatar użytkownika
efryna
Administrator
Posty: 10053
Rejestracja: 26 maja 2017, 12:46

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: efryna » 06 lis 2017, 17:45

moja pije smoothie ze szpinaku z kiwi i bananem :P ale ok, wiem, że to nie to samo. serio, chipsy są fajne jako dodatek.

Awatar użytkownika
shattered
Posty: 1174
Rejestracja: 26 maja 2017, 23:54

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: shattered » 07 lis 2017, 8:50

jarmuż w każdej postaci jest dla mnie nie do przyjęcia
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
asieka
Posty: 8363
Rejestracja: 27 maja 2017, 5:27

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: asieka » 14 lis 2017, 11:32

Potrzebuje inspiracji na elegancką ale łatwą i szybką kolację najlepiej z piekarnika
2010-19.09.2015 *** N 23.07.2018 *** M 5.05.2020
ObrazekObrazek Obrazek

Awatar użytkownika
KarLa
Posty: 23016
Rejestracja: 26 maja 2017, 23:48

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: KarLa » 14 lis 2017, 11:45

asieka, jak bardzo elegancka ma byc? ;) na talerzy ladnie prezentuja sie piersi ciescie francuskim (http://kuchennewzlotyiupadki.blox.pl/20 ... uskim.html ), farsz mozna rozny dac.
Albo losos w ciescie francuskim ze szpinakiem i feta w ciescie francuskim
Obrazek

Awatar użytkownika
asieka
Posty: 8363
Rejestracja: 27 maja 2017, 5:27

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: asieka » 14 lis 2017, 11:49

tak żeby teściowej się podlizać i uczcić wydarzenie z którego przyczyny się spotkaliśmy
o pierś w cieście francuskim ;)
2010-19.09.2015 *** N 23.07.2018 *** M 5.05.2020
ObrazekObrazek Obrazek

Awatar użytkownika
KarLa
Posty: 23016
Rejestracja: 26 maja 2017, 23:48

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: KarLa » 14 lis 2017, 12:19

asieka, jak serwowalam mojej tesciowej to byla zadowolona :D
Obrazek

Alexia
Posty: 5010
Rejestracja: 27 maja 2017, 8:09
Kontakt:

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: Alexia » 16 lis 2017, 10:30

shattered Pjona co do jarmużu!
Obrazek
Obrazek

farazi
Posty: 9712
Rejestracja: 28 maja 2017, 6:57

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: farazi » 29 mar 2018, 22:37

Dziewczyny, porada pilnie potrzebna.
Czy będzie pasowało takie zestawienie na ciepłą kolację: polędwiczki w szynce parmeńskiej i cieście francuskim + sałatka ziemniaczana?
Żadnej z tych rzeczy jeszcze nie robiłam, a potrzebuję dania, które można w większości przygotować przed imprezą, a potem tylko upiec/odgrzać. Polędwiczki obsmażę wcześniej, a zawinę w ciasto tuż przed włożeniem do piekarnika.

Awatar użytkownika
KarLa
Posty: 23016
Rejestracja: 26 maja 2017, 23:48

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: KarLa » 16 wrz 2018, 10:28

Dziewczyny musze sie podzielic z Wami pysznym przepisem na pierogi. Od dlugiego czasu szukalam idealnego ciasta, kazde bylo ok, ale brakowalo tego czegos. Teraz mam idealne, chociaz jak robilam je pierwszy raz to chcialam je wyrzucic do smietniki bo stwierdzilam ze jest za twarde i nic z tego nie wyjdzie :D
To jest przepis na ciasto https://www.olgasmile.com/jak-zrobic-ci ... erogi.html
a to na przepyszny farsz https://www.doradcasmaku.pl/przepis/335 ... i-ricotta-
Obrazek

Awatar użytkownika
efryna
Administrator
Posty: 10053
Rejestracja: 26 maja 2017, 12:46

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: efryna » 16 wrz 2018, 10:35

KarLa skopiowalas chyba skrócone linki i nie działa...

Awatar użytkownika
KarLa
Posty: 23016
Rejestracja: 26 maja 2017, 23:48

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: KarLa » 16 wrz 2018, 11:34

Efryna, dzieki, juz poprawilam :)
Obrazek

Awatar użytkownika
efryna
Administrator
Posty: 10053
Rejestracja: 26 maja 2017, 12:46

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: efryna » 16 wrz 2018, 11:38

KarLa, dzięki, może mi się kiedyś w końcu uda pierogi zrobić 😂😂

Awatar użytkownika
Ruby
Posty: 21342
Rejestracja: 26 maja 2017, 23:45

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: Ruby » 16 wrz 2018, 15:25

KarLa tez robie tak ale nie dodaje oleju tylko maka szczypta soli i goraca woda, ewentualnie barfzo ciepla
20.07.2015 - 10tc :(
05.01.2018 - 8tc :(

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

Awatar użytkownika
KarLa
Posty: 23016
Rejestracja: 26 maja 2017, 23:48

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: KarLa » 16 wrz 2018, 16:27

Ruby, a tu chyba wlasnie ten olej duzo daje, bo tak jak napisalas to tez robilam juz pare razy i inne wychodzilo
Obrazek

Awatar użytkownika
Ruby
Posty: 21342
Rejestracja: 26 maja 2017, 23:45

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: Ruby » 16 wrz 2018, 16:58

KarLa moze byc, chociaz mo zawsze wychodzi super, juz od lat takie robie i zawsze delikatne, elastyczne i ogolnie super pierogi mi wychodza na takim... robie do kazdego jednego farszu dokladnie takie samo bo najlepsze
20.07.2015 - 10tc :(
05.01.2018 - 8tc :(

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości