Ślub cywilny
Ślub cywilny
Czy któraś/któryś z Was brał ślub cywilny? Jak to załatwić? Jaki koszt?
Za wszystkie informacje związane z tym ślubem będę wdzięczna
Za wszystkie informacje związane z tym ślubem będę wdzięczna
- malwinka89
Re: Ślub cywilny
Ja pół roku przed najwcześniej idziecie do USC z dowodami zaklepać termin itp, koszt ok 100zł
Dagsamek, my bralismy rok przed koscielnym. Zalatwialismy 3 msc przed. Jest tak jak malwinka napisala
- mała_czarna
Dagsamek to załatwiania tyle co nic jest
U nas P jeszcze musiał mieć jakiś papier ze swojego urzędu-bo pochodzi z innego miasta niż braliśmy ślub - nie pamiętam już co(najpewniej odpis aktu urodzenia). Koszt o ile dobrze pamiętam to 84zl.
U nas P jeszcze musiał mieć jakiś papier ze swojego urzędu-bo pochodzi z innego miasta niż braliśmy ślub - nie pamiętam już co(najpewniej odpis aktu urodzenia). Koszt o ile dobrze pamiętam to 84zl.
A wiecie jak sprawa wyglada z rozwodnikiem? Czy trzeba jakiś papier przynieść czy samo sobie znajda w kompie?
- mała_czarna
Dagsamek mi się wydaje ze trzeba papiery przynieść. Ale najlepiej zadzwonić i spytać bo równie dobrze przez ten czas mogło się coś zmienić.
Jeśli to ten sam USC w którym odbierałby akt urodzenia np. to raczej nie trzeba, jeśli inny to może być problem. Niech zadzwoni zapytać najlepiej
No właśnie się dowiedziałam akty urodzenia, akt małżeński z adnotacja o rozwodzie i z sądu orzeczenie o rozwodzie xD