Strona 11 z 39

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 19 lip 2020, 13:11
autor: Misiowa
Farazi, dzięki.

Ostatecznie zrobiłam krem rafaello i konfiturę z czereśni.

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 19 lip 2020, 13:23
autor: chorera_m
Misiowa mmmmm.... Ja to już czuję smak.

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 19 lip 2020, 15:24
autor: KarLa
Misiowa, ale super, zjadlabym taki z checia :D

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 19 lip 2020, 19:47
autor: Misiowa
Dzięki 😀

No powiem nieskromnie, że wyszedł pyszny. Teść sobie taki zażyczył na swoje urodziny 😅

Ganache z białej czekolady zdecydowanie lepszy od bezy włoskiej!

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 19 lip 2020, 20:01
autor: Sofii
Misiowa, piękny!

Ubijałaś ganache czy nie?

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 19 lip 2020, 20:07
autor: Misiowa
Sofii, ubijałam w sumie 2 razy. W przepisie było, żeby zostawić na noc na blacie i na drugi dzień ubić. Tak zrobiłam ale po tym stał się rzadki. Przyszło mi do głowy, żeby go schłodzić, więc włożyłam na pół godziny do zamrażarki i po tym pięknie się ubił. Następnym razem będę pamiętać, żeby go schłodzić wcześniej

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 19 lip 2020, 23:30
autor: Ruby
Misiowa, piekny!

A to ja wam powiem, ze nugdy ganacje nie ubijalam... nawet nie wiedzialam, ze sie ubija😂

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 19 lip 2020, 23:33
autor: Miśka
Misiowa, piękny i brzmi pysznie!

Wysłane z mojego motorola one zoom przy użyciu Tapatalka


Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 20 lip 2020, 0:12
autor: farazi
O jaaaaaa....piękny i brzmi pysznie!

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 20 lip 2020, 7:51
autor: Misiowa
Dziękuję dziewczyny 😊

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 20 lip 2020, 20:14
autor: aitutaki
Misiowa, ekstra

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 02 sie 2020, 13:28
autor: Ruby
Wpadam z pytaniami, bo jednak sama zrpbie tort M, sumienie mi nie daje zamowic, chociaz pyszne ma pani torty😂

Pierwsze, to jakie barwniki do kremu? W plynie, proszku?

Dwa, mysle o lizakach bezowych, jaki barwnik do nich najlepiej? Lepiej zwykla beza, czy szwajcarska?
Moge zrobic dzien wczesniej?

Zastanawiam sie, czy otynkowac ombre, czy masa cukrowa jak zawsze...
Macie jakies kremy do polecenia? (Do tej pory robilam tylko ten na mleku skondensowanym)

Cos mi sie tez tutaj obilo o kremie z biala czekolada, to do tynkowania, czy do przelozenia?

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 02 sie 2020, 14:08
autor: Misiowa
1. Używałam barwniki w proszku i żelu i najlepsze dla mnie są żelowe Wiltona.

2. Lizaki beżowe robiłam tydzień wcześniej. Nic się z nimi nie działo, tylko były zamknięte w pojemniku, żeby nie złapały wilgoci. Barwiłam żelowymi barwnikami. Fajny efekt uzyskasz, jak dodasz do ubitej bezy i delikatnie wymieszasz patyczkiem drewnianym. Z tego przepisu robiłam https://akademiatortu.pl/przepisy/jak-z ... ki-bezowe/ .

3. Krem do tynkowania https://akademiatortu.pl/przepisy/ganac ... czekolady/ .
Do przełożenia zawsze daję mascarpone ze śmietaną i dodatki.

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 02 sie 2020, 14:19
autor: Ruby
Misiowa, dzieki!

Ja do przelozenia tez zawsze tak, zastanawial mnie tylko ten krem z bialej czekolady, chyba Farazi o nim pisala...

Ganache robie zawsze ale jego uzywam tylko pod mase cukrowa... raz robilam bez masy, na meza urodziny i robilam wlasnie ten maslany z mlekiem skondensowanym...
Ganache z bialej czekoladu mialam na roczkowym M ale dla mnie ta slodycz jest nie do przejscia, pozniej juz na torty robilam tylko z gorzkiej, ewentualnie mlecznej...

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 02 sie 2020, 15:06
autor: farazi
Ruby, ten krem
https://slodkipomysl.pl/krem-z-biala-czekolada/

Ja go bardzo lubię, jest taki smacznie słodki.