-
nuuutella
- Posty: 10842
- Rejestracja: 27 maja 2017, 6:29
Post
autor: nuuutella » 20 sie 2018, 14:58
Nessa pisze: ↑28 lip 2018, 15:08
Dziewczyny jak bedziecie miały dobry przepis to się podzielcie proszę
moja mama w tamtym roku robiła według przepisu z internetu i nie wyszły
Pewnie już nie potrzebujesz, bo już po sezonie ale ja robiłam z tego przepisu i są ok
www.mniammniam.com/Ogorki_w_zalewie_mus ... 0185p.html
Butelek po wódce używam tylko do nalewek, wydaje mi się że soki mogą się zepsuć. Mi najlepiej pasują te po kubusiach małych.
Z przetworów to dzemy z truskawek i z cukinii robiłam, ogórki k8szone i musztardowe, zazwyczaj też sosy pomidorowe robię, ale teraz mam jeszcze z zeszłego roku.
Ogórki zawsze robię w butelkach po mleku litrowym, w słoikach często mi się psuly...
-
Nessa
- Posty: 11052
- Rejestracja: 29 maja 2017, 21:10
Post
autor: Nessa » 20 sie 2018, 16:21
Nuuutella dzięki
zrobię za rok
N 2018
M 2023
-
lisbeth87
- Posty: 15984
- Rejestracja: 26 maja 2017, 23:57
Post
autor: lisbeth87 » 24 sie 2018, 16:18
jakie robicie "sałatki" na zimę?
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
-
nuuutella
- Posty: 10842
- Rejestracja: 27 maja 2017, 6:29
Post
autor: nuuutella » 25 sie 2018, 13:14
A ja mam pytanie o powidła, chce zrobić czekosliwke i zastanawiam się, czy można od razu zmielić miąższ w maszynce? Na kwestia smaku jest taki przepis, a nigdy nie próbowałam...
-
chorera_m
- Posty: 974
- Rejestracja: 27 maja 2017, 21:37
Post
autor: chorera_m » 08 wrz 2018, 17:54
Ja aktualnie robię suszone pomidory. W zamrażalnika czeka aronia i jeszcze mnóstwo jabłek mam.
-
Sofii
- Posty: 16621
- Rejestracja: 27 maja 2017, 14:41
Post
autor: Sofii » 08 wrz 2018, 21:32
My wczoraj nagotowaliśmy soku z czarnego bzu z miodem i goździkami.
-
Miśka
- Posty: 6622
- Rejestracja: 27 maja 2017, 7:24
Post
autor: Miśka » 08 wrz 2018, 22:50
Ja bym chętnie zrobiła sok z bzu, ale nie mam nigdzie bzu
W tym tygodniu robiłam sok z aronii.
Lisbeth, ja nie robię sałatek. Kiedyś robiłam ogórki curry, ale nie schodziły u nas. Kiedyś moi rodzice robili z zielonych pomidorów i były pycha (wieki nie jadłam...)
-
nuuutella
- Posty: 10842
- Rejestracja: 27 maja 2017, 6:29
Post
autor: nuuutella » 09 wrz 2018, 20:50
nuuutella pisze: ↑25 sie 2018, 13:14
A ja mam pytanie o powidła, chce zrobić czekosliwke i zastanawiam się, czy można od razu zmielić miąższ w maszynce? Na kwestia smaku jest taki przepis, a nigdy nie próbowałam...
Edit. Jakby ktoś chciał szybko zrobić powidła to maszynka jest idealna
Miska ja parę lat temu kupiłam bez od jakiejś kobiety przez fb. Może poszukaj ogłoszeń
-
Sofii
- Posty: 16621
- Rejestracja: 27 maja 2017, 14:41
Post
autor: Sofii » 09 wrz 2018, 20:53
Miśka, my akurat narwaliśmy u sąsaidów, ale podczas spacerów non stop spotykam. Może rozejrzyj się dokładnie. Sok wyszedł serio pyszny, nie wiem czy nie dorobimy jeszcze, bo już litr poszedł.
Nuuutella, ja zawsze blenduję
-
Miśka
- Posty: 6622
- Rejestracja: 27 maja 2017, 7:24
Post
autor: Miśka » 09 wrz 2018, 21:17
Sofii, objeździlam już okolicę na rowerze i naprawdę u nas nie ma. Niedaleko jest jedno biedne drzewo, ale owoce jak łebki od szpilki, nawet mi się nie chce tego zrywać.
-
asieka
- Posty: 8623
- Rejestracja: 27 maja 2017, 5:27
Post
autor: asieka » 12 wrz 2018, 11:15
robiła któraś dynie do słoiczków dla dziecka ?
Od sąsiadów ma 3 mega dynie i zrobiłabym dla Niuśka.
-
nuuutella
- Posty: 10842
- Rejestracja: 27 maja 2017, 6:29
Post
autor: nuuutella » 15 wrz 2018, 15:40
Ja mam zrobione, a co chcesz wiedzieć?
-
Nessa
- Posty: 11052
- Rejestracja: 29 maja 2017, 21:10
Post
autor: Nessa » 16 wrz 2018, 18:33
nuuutella pisze: ↑15 wrz 2018, 15:40
Ja mam zrobione, a co chcesz wiedzieć?
Zrobiłaś w słoiku? Bo ja pokroilam na kawałki i zamrozilam...
N 2018
M 2023
-
nuuutella
- Posty: 10842
- Rejestracja: 27 maja 2017, 6:29
Post
autor: nuuutella » 17 wrz 2018, 8:33
Nessa pisze: ↑16 wrz 2018, 18:33
nuuutella pisze: ↑15 wrz 2018, 15:40
Ja mam zrobione, a co chcesz wiedzieć?
Zrobiłaś w słoiku? Bo ja pokroilam na kawałki i zamrozilam...
Tak, gotowałam, blendowalam i pasteryzowalam w Piekarniku. Tylko że wszystko w takich małych słoiczkach po koncentracie
-
asieka
- Posty: 8623
- Rejestracja: 27 maja 2017, 5:27
Post
autor: asieka » 17 wrz 2018, 17:36
Nutella, gotowałaś bez przypraw (bo to wiadome).
Wyjaśnij tą pasteryzację w piekarniku?
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości