Kulinarne szaleństwa
Re: Kulinarne szaleństwa
Mimezja Zrobię ciastka amaretti, staropolski, gwiazdę i finito. U teściów na pewno pani domu będzie się wyżywać w kuchni.
No i wysłałam mężowi i nas przekonałaś, więc zamiast z żurawiną będą z musztardaMisiowa pisze:Dziewczyny, ten sosik musztardowy do śledzi pyszotka. Polecam
Ja zrobiłam dzisiaj miodownik, jutro robię sernik królewski i makowca. Ale u nas nie idzie dużo ciasta w święta (chociaż z roku na rok coraz więcej, bo chłopcy lubią chyba każde ).
- mała_czarna
Ja też dziś sernika piekłam. Przełożyłam piernika więc też z głowy już.
Calkiem produktywny dzień
Calkiem produktywny dzień
Tak wcześnie pieczecie sernik ? Ja zawsze piekę dzień wcześniej, bo boję się że będzie nieświeży. U nas musi być dobry na Wigilię i drugie święto (wtedy u teściowej świętujemy)
Ja właśnie kończę produkować nowe orzeszki. Wyjedli już wszystkie
Mimezja, ja ciastka piekłam dzisiaj, bo też wszystko zjedzone
Ja piekę królewski, on jest lepszy po kilku dniach.
Ja też ciasta piekę na ostatnią chwilę. Tzn. zrobiłam już miodownik i piernik, ale tu wiadomo, że są lepsze jak poleżą.
A ja w tym roku specjalnie wybrałam takie ciasta, aby móc zrobić je wcześniej. Zwykle robiłam je w Wigilię i zabierało to zbyt dużo czasu.
Pierniki też mam już przełożone. Jutro tylko polewa. Dziś przygotowałam ciasto na kruche do serników i schowałam do lodówki.
Dla klientów piekę jutro a dla nas w czwartek.
Dla klientów piekę jutro a dla nas w czwartek.
Ja robię sernik z brzoskwiniami
Ja planuję pięć jutro i w piątek. Dziś mam lekcje, to pewnie po powrocie do domu już mi się nic nie będzie chciało.