Strona 8 z 12
Re: Domowe pieczywo
: 25 kwie 2020, 21:26
autor: KarLa
Aitutaki, tak na oko tyle dawalam
Re: Domowe pieczywo
: 25 kwie 2020, 21:40
autor: aitutaki
Ok, dzięki
Re: Domowe pieczywo
: 25 kwie 2020, 23:05
autor: KarLa
Re: Domowe pieczywo
: 03 maja 2020, 20:30
autor: Miśka
Pyszne precle (tylko trochę za mało wyciągnęłam "uszy", więc są takie bardziej bułeczkowe z wyglądu)
https://www.domowe-wypieki.pl/przepisy/ ... b3df4a.jpg[/IMG]
Re: Domowe pieczywo
: 13 maja 2020, 10:41
autor: Miśka
Mój pierwszy na zakwasie
100% mąki żytniej 2000 plus dynia i słonecznik. Pycha!
Re: Domowe pieczywo
: 13 maja 2020, 10:44
autor: farazi
Miśka, wciąga Cię to?
Ja dzisiaj robię już kolejny na zakwasie, testuję różne proporcje, ale piekę na mące chlebowej z dodatkiem razowej.
Re: Domowe pieczywo
: 13 maja 2020, 10:48
autor: Misiowa
Miśka, wygląda przepysznie!
Ja jutro mam w planie żytni, bo wreszcie dostałam mąkę...
Re: Domowe pieczywo
: 13 maja 2020, 10:49
autor: Miśka
Farazi, bardzo!
Właśnie mi rośnie kolejny, tym razem pszenno-żytni
W życiu nie schudnę
Misiowa, dzięki! Ja dziś zamówiłam na allegro 15 kg różnych mąk
Re: Domowe pieczywo
: 13 maja 2020, 11:28
autor: farazi
Miśka, podziel się przepisem.
Re: Domowe pieczywo
: 13 maja 2020, 16:39
autor: Miśka
Robiłam z tego
http://smaczne-zdrowe.blogspot.com/2015 ... e.html?m=1
W mieszanym zamieniłam połowę mąki na pszenną, ale jeszcze nie wiem, co z tego wyszło.
Re: Domowe pieczywo
: 14 maja 2020, 9:56
autor: Miśka
Mieszany też wyszedł fajny
Re: Domowe pieczywo
: 18 maja 2020, 11:57
autor: adu
Re: Domowe pieczywo
: 21 maja 2020, 23:27
autor: Miśka
Adu, super! Ten jasny, to z jakiego przepisu?
Ja w ostatnim czasie zaliczyłam bułki na zakwasie, ale chlopcy nie chcieli jeść. Dla mnie były bardzo fajne, ale ja lubię ciężkie i sycące pieczywo.
Dziś robiłam bułki pszenno-żytnie, z przepisu na nocne bułki daff, ale wyszły słabiutkie.
Re: Domowe pieczywo
: 22 maja 2020, 0:28
autor: farazi
Mnie się udaje uzyskać takie wyrośnięte chleby. Mam manię na punkcie "górki". Mój przepis przewiduje rośnięcie zakwasu przez 8 godzin, a potem wyrastanie ciasta przez kolejne 8-12. Skróciłam ten czas łącznie do 10 godzin i wyrastanie robię w ciepłym piekarniku.
Odkąd sama piekę chleb, dużo mniej odpadków chlebowych zostawiamy.
Re: Domowe pieczywo
: 22 maja 2020, 6:58
autor: Miśka
Pięknie wygląda!
Ja zostawiam zakwas na 12 godzin i ciasto na drugie tyle, ale górka mi się nie robi. Z jakich proporcji robisz i jak dużą masz foremkę?