Strona 28 z 39

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 19 maja 2021, 13:19
autor: adu
Ruby, wlasnie znalazłam, że da się zrobić smietanka i czekolada. I chyba zaryzykuje z tym ;)

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 19 maja 2021, 14:41
autor: Ruby
Adu, to byl moj pierwszy ganache w zyciu sama smietanka i czekolada i wlasnie biala i pozniej juz tylko taki robilam, tylko proporcje czekolady sie zmienialy w zaleznosci biala, mleczna czy gorzka

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 19 maja 2021, 23:15
autor: nuuutella
adu pisze:
19 maja 2021, 12:06
Potrzebuje rady. Tynk masło+mleko skondensowane czy ganache z białej czekolady, w którym mniej czuć masło?
Ja robiłam bez masła, tylko śmietanka i czekolada i był super.

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 22 maja 2021, 9:44
autor: adu
Ok, średnio mi wyszedl, no ale to i tak tylko dla domowników. Nie powinnam była tal babrac tych owoców w kremie, ale się nie chciały jakos przyklejać i już robilam na odwal. Potem chyba nie do końca dobrze zabezpieczyłam i dużo galaterki mi wyciekło. Bardzo pracochłonny, mógłby być piekny, no ale jest znośny. Może kiedyś jeszcze spróbuję, chociaż naklełam się jak glupia.Obrazek

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 22 maja 2021, 10:03
autor: Misiowa
Adu, właśnie jak widziałam filmiki, to mi się to bardzo czasochłonne wydawało.

Ja się teraz bawię z mirror glaze. Niedawno robiłam monoporcje a dziś tort z okazji zbliżającego się Dnia Mamy. Jak nie będzie kompromitacji, to wrzucę 😅

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 22 maja 2021, 11:11
autor: farazi
Nie widziałam filmików do tortu z galaretką, ale ja bym wlała najpierw niewielką porcję tężejącej galaretki na dół, a potem resztę.

Adu, może zrób ładne kleksy z bitej śmietany po bokach, tam gdzie nie ma galaretki?

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 22 maja 2021, 11:14
autor: adu
To się wlewa tężejącą galaretkę, u mnie jest kwestia, że przeciekła mi ta folia rantowa. Ja mam glupi rant i chyba nie był dobrze spasowany, więc duuuzo galaretki wypłynęło i dlatego nie ma do samej krawędzi tortu.

Misiowa, pochwal się koniecznie, nawet jak nie wyjdzie! Bardzo ki się podobają te mirror Glaze.

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 22 maja 2021, 11:36
autor: Ruby
Adu, brawa wielkie, ze sprobowalas, a teraz juz wiesz co mogloby pojsc nie tak, wiec kolejnym razem bedziesz wiedziala wiecej ;)
Ja to od samego patrzenia mysle sobie jakie to skomplikowane i ze za nic bym sie nie podjela, bo wyglada skomplikowanie😅

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 22 maja 2021, 11:47
autor: Misiowa
Adu, a robiłaś ten ganache? Może powinien być wcześnie schłodzony i dopiero te owoce układać? A ta galarerka, to dla mnie czarna magia.
Tutaj masz ciastka w lustrzanej polewie. Bardzo mi się spodobała na forma. Ładnie wygląda i ukrywa mankamenty 😅

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 22 maja 2021, 12:32
autor: Misiowa
No dobra, jak polewa jest trochę przezroczysta, to jednak wszystkich mankamentów nie zakrywa ale i tak jestem zadowolona 😅
Mus mango, biały biszkot i prażynka callebaut z białą czekoladą.

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 22 maja 2021, 12:55
autor: adu
Misiowa, jaaaj, jakie piekne! Tak, robilam ganache i problemem było ro, że był za zimny, powinnam dłużej poczekać, a tak kombinowałam jak kon pod górę. Ale to dla domowników, nie wiedzą jak miało wyglądać qiec i rak zjedzą:p

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 22 maja 2021, 15:43
autor: Katherina
Misiowa 😍😍😍

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 22 maja 2021, 16:32
autor: Escherichia
Czy Wy dziewczyny jesteście jeszcze ludźmi, czy już cyborgami?
Jestem pod ogromnym wrażeniem!

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 22 maja 2021, 16:36
autor: farazi
Co to jest prażynka callebaut? Coś googlałam, ale nie wiem, czy o to chodzi.

Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia

: 22 maja 2021, 16:51
autor: Misiowa
Farazi, to taka chrupka (smakuje jak chrupiący słodki naleśnik). https://youtu.be/Q899UgdSuEE Jak zmieszasz z rozpuszczoną czekoladą, to wychodzi super pralina do tortu. Możesz dorzucić orzechy lub pokruszone ciastka.

Dzięki dziewczyny!