Strona 1 z 1
Domowa spiżarnia
: 03 lip 2017, 13:26
autor: asieka
O domowych przetworach
Porady, inspiracje, przepisy ☺
Re: Domowa spiżarnia
: 04 lip 2017, 6:29
autor: Katherina
U nas muszą być powidła (dwie wersje - z cynamonem i z czekoladą) i pomrożone puree z pieczonej dyni.
W zeszłym roku robiłam też przecier z pomidorów, ale nie wiem, czy w tym będę mieć czas.
Re: Domowa spiżarnia
: 04 lip 2017, 15:39
autor: Itzal
Katherina masz jakis sprawdzony przepis na powidla?
Re: Domowa spiżarnia
: 04 lip 2017, 16:32
autor: Katherina
Re: Domowa spiżarnia
: 04 lip 2017, 17:59
autor: malwinka89
Re: Domowa spiżarnia
: 04 lip 2017, 21:59
autor: Miśka
Ja w tym roku zrobiłam kilka słoików dżemu truskawkowego. Planuję zrobić też wiśniowy i dla męża wiśniowy z czerwonym pieprzem.
Jesienią powidła z węgierek

Re: Domowa spiżarnia
: 05 lip 2017, 8:58
autor: Katherina
Miśka, dasz przepis na ten wiśniowy?
Re: Domowa spiżarnia
: 05 lip 2017, 9:19
autor: Miśka
Katherina, muszę poszukać proporcji, bo już ze 3 lata nie robiłam.
Re: Domowa spiżarnia
: 05 lip 2017, 15:03
autor: asieka
My już w tym roku zrobiliśmy
- 30 małych słoiczków dżemu truskawkowego
- 30 małych słoiczków dżemy agrestowego
i tak jak robić temu będziemy jeszcze robić
- przecier pomidorowy
-dżem borówkowy
dodatkowo chcę jeszcze zrobić
-pikle
-leczo
Re: Domowa spiżarnia
: 05 lip 2017, 22:31
autor: Miśka
Konfitura wiśniowa z czerwonym pieprzem
1kg wiśni
Skórka i sok z 2 cytryn
Łyżka stołowa rozgniecionego czerwonego pieprzu
Kilogram cukru żelującego albo zwykły cukier i pektyna
Re: Domowa spiżarnia
: 06 lip 2017, 7:16
autor: Katherina
Miśka, dzięki, brzmi smacznie, chyba spróbuję
