anty po porodzie
Re: anty po porodzie
Efryna rozumiem:) Ja po prostu dostalam takie i nawet nigdy mi do głowy nie przyszło, żeby ich nie brać:)
Ja brałam różne, właśnie zaczynałam od takich, które były na 21 dni + przerwa, może dlatego mnie tak to placebo później śmieszyło, jak dodali;)
Ja teraz jakoś schudnąć nie mogę i się boje, że z ta moja dość duża niestety nadwagą mogą nie działać i wpadniemy.
Efryna, może tak być, że za mało tych hormonów ?
Efryna, może tak być, że za mało tych hormonów ?
Samopoczucie pewnie zalezy od organizmu i reakcje na dane tabletki... ja np po najzwyklejszych dwuskladnikowych czulam sie super i zero skutkow ubocznych a jak juz bralam jakies bardziej wypasione i nowoczesne to zaraz albo tysiac syfow przy jednych bylam mega spiaca jak w pierwszym trymestrze
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Aneczka, lekarz powinien wziąć to pod uwagę przepisując tabletki (np. prędzej wybrałabym yasmin niż yasminelle, bo te pierwsze mają wyższe stężenie hormonów), ale wydaje mi się, że w tym momencie to już nie jest problem i, przynajmniej z tych popularnie przepisywanych, nie ma takich, których dawka by była za mała, żeby to, o czym mówisz miało wpływ. Generalnie ten promil nieskuteczności raczej bierze się z niedbalstwa przy braniu niż z czegokolwiek innego, bo tabletki działają na kilku poziomach -- blokują owulację, zmieniają endometrium (tak, że ewentualna implantacja jest praktycznie niemożliwa) i zmieniają śluz (na nieprzyjazny dla plemników)
U mnie super sprawdziły się plastry, przy kp nie można, ale liczę że kiedyś do nich wrócę.
Do tabletek jakoś nie mogę się przekonać...
Do tabletek jakoś nie mogę się przekonać...
Efryna, dzieki
W takim razie nie zostało mi nic, jak iść do mojej gin
W takim razie nie zostało mi nic, jak iść do mojej gin
Mój żołądek nie lubił tabsów, zobaczymy jak będzie przy próbie numer dwa. Po 6 latach z krążkami każdemu polecam i liczę, że po karmieniu do nich wrócę.
Efryna dzięki
asieka Jakimi konkretnie krążkami ?
I co miesiąc musi się chodzić do gina po recepte na tabletki?
asieka Jakimi konkretnie krążkami ?
- mała_czarna
Ja dostawalam receptę na 3 do 6 opakowań. Wiec nie chodziłam aż tak częstoAlexia pisze:
Ja też tak na 3 albo 6.
Alexia http://antykoncepcjabeztajemnic.pl/Anty ... dopochwowe
mi lekarka wypisywała receptę na 3 opakowania.
mi lekarka wypisywała receptę na 3 opakowania.
Ja tez dostawalam recepte na 3-6 opakowan wiec 2-4 razy do roku szlam po recepte
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Ja dostaję na rok (dwie recepty po 6 op, druga bez daty), jak coś, to mogę dać namiary na moją ginę:P