Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
U nas por zawsze na sztuki
Mnie kiedyś zatkało przy kasie w Biedrze bo kupiłam kilka rzeczy i wyszedł mi rachunek po ktorym mnie wryło. Okazało się że kupiłam jakieś lizaki w liczbie sztuk 7 każdy po 12zl! Do tego gość przy kasie był tak chamski, że zanim mi wymienił co mogło być drogie to zaczał od tego że jak sie je pistacje to i rachunki wychodza wysokie - miałam szczerą ochotę wezwac kierownika tylko mi się okrutnie spieszyło.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Czasami trochę kupuję owoców w wysokiej cenie, gdy np M się zamarzy albo do dekoracji w deserze mi potrzebna. Ogólnie zimą raczej mrożonych używam, ale nie do wszystkiego się nadają.
Mimezja, mnie bardzo dziwi cena pistacji w PL i nerkowcow, bo w IE dokladnie te same sa tansze. No ale gosc faktycznie chamski
Katherina, pare sztuk do czegos to rozumiem, ale ich bylo tam duzo, pewnie tylko sie marnowaly
Moze ja tak patrze dlatego ze nasze miasteczko w PL jest nieduze i ludzie nie zarabiaja zbyt duzo. Pewnie dlatego zdziwil mnie taki wielki kosz z tym czeresniami w tej cenie. W wiekszych miastach pewnie jest inna sytuacja
Katherina, pare sztuk do czegos to rozumiem, ale ich bylo tam duzo, pewnie tylko sie marnowaly
Moze ja tak patrze dlatego ze nasze miasteczko w PL jest nieduze i ludzie nie zarabiaja zbyt duzo. Pewnie dlatego zdziwil mnie taki wielki kosz z tym czeresniami w tej cenie. W wiekszych miastach pewnie jest inna sytuacja
Karla myślę że cena robi sie podobnie jak przy naszych włoskich. Moja mama sprzedaje do hurtowno luskane za 15zl/kg a w sklepie są po 50.
Pistacje lubimy wszyscy ale Igi miał czas że się nimo zajadał. Wtedy jak kupowalam to byla jakaś garstka za 6czy 7zl. Bez przesady to cena przyzwoitej czekolada
Pistacje lubimy wszyscy ale Igi miał czas że się nimo zajadał. Wtedy jak kupowalam to byla jakaś garstka za 6czy 7zl. Bez przesady to cena przyzwoitej czekolada
Mimezja, ja jedynie moge porownac te w paczkach, bo u nas od jakiegos czasu nie ma tych na wage. No ale 6-7 zl to faktycznie nieduzo, ja tez mam w domu orzechozercow ja tez lubie pistacje, co tydzien paczke kupuje ale ze wzgledu na alergie na orzechy to ja zjadam z tego moze 3 sztuki
My lubimy pistacje, ale rzadko mamy, bo dla nas jednak drogie.
Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka
Meg, tu paczka pistacji (chyba 200g tam jest) kosztuje tyle co czekolada Lindt w promocji, wiec jak sobie kupuje czekolade to chlopakom pistacje i nerkowce. Za to w PL cena jest zdecydowanie za wysoka
U nas te w opakowaniach to juz w ogole jakiś odlot. Chyba 70 czy 80zl za kg
Mimezja, no chyba cos takiego wychodzi. Tu paczka tych pistacji kolo 2 e, na wage nie ma wiec nie mam porownania.
KarLa tu za 2€ paczka w promocji jak sa, tak normalnie chyba 2,5€ albo 3€ nie pamietam, bo juz dawno nie bralam
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Ostatnio w Lidlu kupowałam pistacje po 3,99 zł/100 g.
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
3.99 za kg? To niemożliwe:O
już poprawiłam
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,