Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Ja kupiłam dziś pomidorki cherry w B za 4,99 za 0,5kg. Najczęściej zimą kupujemy malinowe albo właśnie cherry.
Wydaliśmy dziś na zakupy 280zł bez chemii, rzeźnika i produktów dla G (nie licząc dwóch słoiczków). Jutro pewnie pójdzie minimum 50zł na mięso i wędlinę.
Wydaliśmy dziś na zakupy 280zł bez chemii, rzeźnika i produktów dla G (nie licząc dwóch słoiczków). Jutro pewnie pójdzie minimum 50zł na mięso i wędlinę.
Mimezja, niezła cena! Ja ostatnio kupowałam takie z gałązką, poleciła mi pani w warzywniaku. Pyszne i na pewno nie kosztowały aż tyle. Ale to jutro sprawdzę i się upewnię.
Co do chemii biedronkowej to ja rzadko kupuję. Za to lubię ich promocje na kawę ziarnistą
Co do chemii biedronkowej to ja rzadko kupuję. Za to lubię ich promocje na kawę ziarnistą
Nie wiem, co dla Ciebie oznacza sensowna, ale często bywa Lavazza Qualita Oro w promocji około 15zl/250g. Ostatnio obkupiłam się w Kimbo Gold, też poniżej 15zl, nie wiem czy nawet nie była po 13zl, ale głowy nie dam.
My dzisiaj na tygodniowe wydaliśmy 180 zl, jutro pewnie 50 w mięsnym. Nie ma tragedii, ale nie widać po lodowce, że coś kupilismy, z owocow to w sumie tylko banany, a z warzyw pomidorki cherry, ogórka, sałatę i papryki, bo reszta btla. Było ledwo na dnie W zeszłym tygodniu w Lidlu wydalam 140 i wysypywalo mi sie z lodówki, były tam takie rzeczy tez jak ksylitol, co jest droższe. Chyba się przerzuce na Lidla, bo lubię widzieć coś w lodówce
Adu, no ja właśnie też nie widzę szału w lodówce. Choć z drugiej strony dużo warzyw i owoców wzięłam i jak tak teraz myślę, to sama oliwa z oliwek i lody manhattan, to 30zł. Wzięliśmy też całą zgrzewke mleka i wody, więc może te 280, to wcale nie tak dużo.
Mimezja, muszę Ci oddać sprawiedliwość. U nas też polskie malinowe są po po 26zl. A te, które ja kupuję, kosztują 12zl.
Misiaq, przez Ciebie zaczęłam kupować B pomidorki papryczkowe.
Misiaq, przez Ciebie zaczęłam kupować B pomidorki papryczkowe.
Dziewczyny byłam w większym lidlu dziś i był dużo szerszy asortyment! Serki rolmlecz tez i sporo ubran, nawet ze starszych kolekcji
Czyli ten mój najbliższy lidl jest jakiś lewy, tam serio nic nie ma
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Czyli ten mój najbliższy lidl jest jakiś lewy, tam serio nic nie ma
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
U mnie pełna lodówka jest tylko po wypłacie
Za to zamrażarka przez cały miesiąc pęka na zawiasach, ledwo domykam
Na następnym mieszkaniu na pewno kupię osobną zamrażarkę, bo dwie szuflady w lodówce to stanowczo za mało.
Za to zamrażarka przez cały miesiąc pęka na zawiasach, ledwo domykam
Na następnym mieszkaniu na pewno kupię osobną zamrażarkę, bo dwie szuflady w lodówce to stanowczo za mało.
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Za to w ramach oszczędności przejrzałam szafki i zamrażalnik i wyszło że bez wychodzenia z domu przygotuję 8 obiadów
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Ja dziś wyskoczyłam tylko po "drobne" zakupy - pieczywo, wędliny, ser, kilka warzyw i wydałam 90 zł.
Ja nigdy nie jade na drobne zakupy XD Jak mi sie uwidzi pojedyncza rzecz, to zwykle dochodze do wniosku, ze nie oplaca mi sie po nia isc, a jak sie okazuje, ze czego mi braknie do jakiegos dania, to rezygnuje z dania, taki leniuch ze mnie XD Bo te drobne zakupy najwiecej kasy pozeraja....
Ruby, aktualizcja. Moje dziecko przed zakupami powiedzialo "mamusiuuuuu, kupis mi pistacie?", wiec bylam zmuszona do zakupu hehe Z lidla wycofali wieksze opakowania i zostaly tylko 150g. Kosztuja 1.29e za opakowanie. W aldi to samo
KarLa, ja wczoraj rzucilam okiem w lidlu przy okazji zakupow, bo potrzebowalam laskowe i pistacje podrozaly... 3,29€ za opakowanie 250g
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Ja pomidory kupuje w zawrotnych cenach teraz, ale lubimy (szczególnie Marysia), więc na tym nie będę oszczędzać. Czekam na sezon, moi rodzice kupują wtedy prosto ze szklarni po 10 zł za cale wiadro:)
Lisabeth co masz w zamrażarce? Gotowe potrswy czy mięso? Ja nie lubię mrozic dużo, bo mi nie smakuje.
Lisabeth co masz w zamrażarce? Gotowe potrswy czy mięso? Ja nie lubię mrozic dużo, bo mi nie smakuje.