Kulinarne szaleństwa
Re: Kulinarne szaleństwa
Misiowa, nie przepadam za sklepowymi konfiturami
Sofii, patrzylam na te teczowe, ale nie chce mi sie w to bawic
Sofii, patrzylam na te teczowe, ale nie chce mi sie w to bawic
Jak dla mnie teczowe to są tylko ładne pod kątem dzieci, ale okrutnie mi nie smakuje to ciasto
Ja robię normalny biszkopt z barwnikami więc smakuje normalnie
A to nie próbuj tego typowego przepisu o jaki to podły gniot. Za pierwszym razem jak zrobilam to myslalam że to wina barwników. Kupilam jakies naturalne i wyszly takie kolory że to katastrofa. Potem jadlam pieknie wybarwione ciastka u kolezanki i rownie niedobrw jak mojeSofii pisze:Ja robię normalny biszkopt z barwnikami więc smakuje normalnie
Farazi, dziękuję za przepis na polewę. Muszę jeszcze nabrać wprawy w "rozlewaniu" ale i tak jestem zadowolona.
Miały być makaroniki do dekoracji ale były niewyjściowe, więc ostatecznie upiekłam na szybko mini bezy.
Kurczak obłędny!
Miały być makaroniki do dekoracji ale były niewyjściowe, więc ostatecznie upiekłam na szybko mini bezy.
Kurczak obłędny!
Misiowa, świetny tort!
Misiowa, ale super tort
A właśnie mialam pytac w tym wątku. Czy ktoraś z Was robiła lub jadła dżem z bzu? Bo mnie korci zrobić ale nie znam nikogo kto to jadł i mogłby coś powiedzieć
Hmm wychodzi na to, że jednak muszę przetrzeć szlak
Mimezja, w zeszłym roku przy okazji robienia soku z bzu zastanawiałam się czy nie zrobić, ale ostatecznie nie wiedziałam czy byłoby to jadalne i odpuściłam.
o no tak jest jeszcze czarny bez, tego to bym chyba nie tknęła bo sok też niestety źle na mnie działa.
Można zrobić dżem z bzu lilaka
https://skumbriewtomacie.wordpress.com/ ... -z-lilaka/
Kocham zapach bzu i zastanawiam jak to się przekłada na smak
Mimezja ja robiłam tylko sok o nalewki. Ale to chyba się robi dopiero na jesień, jak już są te owoce?
Mimezja, ja byłam pewna, że chodzi ci o czarny bez
Wyzej wrzucilam przepis. Robi sie z kwiatu, ale ja myślę o bzie lilaku a nie czarnym bzienuuutella pisze:Mimezja ja robiłam tylko sok o nalewki. Ale to chyba się robi dopiero na jesień, jak już są te owoce?