Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Adu, od metra?! Śmieci? Kto to wymyślił
Ech widzę wszędzie drogo...
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Ech widzę wszędzie drogo...
U nas były plany, że będą liczyć od m3 zużytej wody, przyjmując taką stawkę, że my byśmy płacili coś około 200 zł za miesiąc.
Meg, podobno tak, ale nie wiem czy na 100% tutaj już postanowione. Tylko że chodzi o m2 mieszkanka.
Miska, a to w końcu nie weszło w Warszawie? Tak mi się zdawało, że to klepniete. Że do 60m2 jakoś 0,80zl za m2, potem do 120 nadwyżka 0,6. Czy cos takiego
A poczekaj, bo Ty o wodzie, a ja o m2 domow/mieszkań.
Miska, a to w końcu nie weszło w Warszawie? Tak mi się zdawało, że to klepniete. Że do 60m2 jakoś 0,80zl za m2, potem do 120 nadwyżka 0,6. Czy cos takiego
A poczekaj, bo Ty o wodzie, a ja o m2 domow/mieszkań.
U nas z 13zl wzrośnie do 24zl teraz
Adu chyba ma być 1,6 zł od metra, maksymalnie 94 zł miesięcznie i tyle tez maja płacić ryczałtem domy jednorodzinne.
Masakra.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Masakra.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Necia a no no, czy coś takiego. Ja już się pogubilam.
U mnie w miasteczku za 240l smietnik na mieszane 438€ rocznie, za bio 114€ rocznie... ale mamy taki 240l na wszystkich mieszkancow budynku, bo malo rodzin, wiec jeden starcza i na wszustkie mieszkania kwota podzielona, wiec jakos bardzo duzo ostatecznie nie wychodzi...
Jak w domku, to najmniejszy smietnik na mieszane jest 80l i kosztuje 114€ na rok...
Jak w domku, to najmniejszy smietnik na mieszane jest 80l i kosztuje 114€ na rok...
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Adu, my mieszkamy poza Warszawą. Tak czy siak w końcu chyba porzucono ten fantastyczny pomysł rozliczania od zużycia wody. Zobaczymy co ciekawego wymyślą w nowym roku.
Ale płacenie śmieci od metra to jakiś chory pomysł. To jedna osoba na 80 metrach zapłaci więcej niż 4 osoby ja 60 metrach. A chyba wiadomo, że 4 osoby będą produkować więcej śmieci
Aż z ciekawości sprawdziłam, u nas jest 28zl/miesiąc od gospodarstwa domowego 3 os, czyli wychodzi niecałe 10zl za osobę na miesiąc za śmieci.
Tanioszka!Katherina pisze:Aż z ciekawości sprawdziłam, u nas jest 28zl/miesiąc od gospodarstwa domowego 3 os, czyli wychodzi niecałe 10zl za osobę na miesiąc za śmieci.
Meg, za to inne części składowe czynszu mamy strasznie drogie i za prawie o połowę mniejsze mieszkanie płacimy tyle samo, co moi rodzice.
Ja mam teraz za 81m2 700 zł z groszem.Katherina pisze:Meg, za to inne części składowe czynszu mamy strasznie drogie i za prawie o połowę mniejsze mieszkanie płacimy tyle samo, co moi rodzice.
Będę płacić więcej od stycznia przez te śmieci...
No, o tym właśnie pisze. Ja mam 700 za 38 m².
Pytanie jeszcze gdzie. Bo ja w mieście koło 65-70 tys. mieszkańców.Katherina pisze:No, o tym właśnie pisze. Ja mam 700 za 38 m².
Ale fakt. Drogo w cholerę.