Moja walka o lepszą sylwetkę
Re: Moja walka o lepszą sylwetkę
Dobra, miałam napisać, więc piszę, ale nie pamiętam dokładnie, co miałam na myśli rozmawiając z daff po porodzie chyba wylewalam frustrację na to, że na szeroko pojętym zachodzie często zzo to totalny standard i raczej kobiety, które nie chcą się traktuje jak swoistą ciekawostkę, a u nas niestety (mimo, że i tak porody są milion razy lepsze niż te 20 lat temu) wciąż znieczulenie podawane jest niechętnie, trochę z łaską i trochę ogólnie zaburza naturalny schemat szybkiego porodu. Czy to lenistwo? Być może, bo może faktycznie akcja trochę zwalnia, jak się kobieta wyluzuje (co nie znaczy, że się zatrzymuje). Czy brak pieniędzy? Bardzo możliwe, skoro wszystko jest limitowane, to być może personel też jest z tego rozliczany? (Nic nie jest przecież za darmo, a jak się uda przekonać ciężarną, że zzo nie potrzebuje, to kasa zostaje w kieszeni). Nie wiem, jak jest, mogę tylko się zastanawiać, ale na pewno mogłoby być lepiej (zwłaszcza w szpitalach w mniejszych miejscowościach).
Bo nie zdazyla dojechac opieka do G, a jak mi podpieli znieczulenie to przestalam mu k...owac na whatsappa i uznalam ze w sumie to juz niech siedzi z G Poki bolalo to sie naczytal, a potem to juz luzik Przyszli rano obojedaffodil pisze:Itzal, dlaczego Męża przy A nie było?
Itzal a teraz planujesz oddać gdzieś dzieci, czy sama będziesz?
o matko, czekaj może się dokopie...
ok, doczytałam! opcja porodówki z dziećmi hardcorowa!
Efryna pytanie brzmiało jesczd, czy są jakieś naukowe dowody na to, że zzo spowalnia porodowa akcje, czy to tylko gdybanie
Teraz to ja mam zastój. Na wadze 67,5 kg. :/
Ale... po ciuchach widzę, że jest lepiej, luźniejsze sie zrobiły. Dzisiaj wcisnęłam sie w sukienkę 38 z zary sprzed ciąży
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ale... po ciuchach widzę, że jest lepiej, luźniejsze sie zrobiły. Dzisiaj wcisnęłam sie w sukienkę 38 z zary sprzed ciąży
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Efryna, wtedy debatowalysmy dlaczego nie podają zzo do partych. Ze położne bez bolu widza kiedy jest skurcz i mogłyby mówić.
No nic. Jak namowie Męża na trzecie to tylko cc.
No nic. Jak namowie Męża na trzecie to tylko cc.
daff z drugim też tak pisałaś
dalej nie chce 3?
dalej nie chce 3?
Misiaq eeee od tego czasu lista poszła się rypać moja intuicja jest do kitu...