Kulinarne szaleństwa

lexie
Posty: 2794
Rejestracja: 16 cze 2017, 20:59

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: lexie » 02 lut 2020, 10:16

Sofii, widziałam na insta, masz talent, kobieto! ;)
M. 2016
W. 2018
J. 21 VIII 2022

Aneczka98
Posty: 18183
Rejestracja: 27 maja 2017, 8:30

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: Aneczka98 » 02 lut 2020, 10:31

Sofii, piękny i na pewno pyszny 🤩

Awatar użytkownika
Katherina
Posty: 30629
Rejestracja: 27 maja 2017, 12:15

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: Katherina » 02 lut 2020, 11:16

Sofii, wow, boski ten tort 😍

Awatar użytkownika
Sofii
Posty: 16434
Rejestracja: 27 maja 2017, 14:41

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: Sofii » 02 lut 2020, 13:44

Dzięki

Awatar użytkownika
Mimezja
Posty: 13498
Rejestracja: 27 maja 2017, 0:46

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: Mimezja » 16 lut 2020, 9:31

Jakie mleko roślinne najlepiej zastepuje mleko krowie podczas pieczenia? Robilam w tym tyg ciasto drożdżowe z mlekiem migdałowym i nędznie wyszło, a tu tlusty czwartek za pasem i miłoby bylo skubnąć jakiegoś paczka.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
Katherina
Posty: 30629
Rejestracja: 27 maja 2017, 12:15

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: Katherina » 16 lut 2020, 9:43

Kokosowe chyba, bo bardziej tłuste, ale intensywne w smaku. Ja robiąc na migdałowym dodaję trochę więcej tłuszczu.

Awatar użytkownika
KarLa
Posty: 22988
Rejestracja: 26 maja 2017, 23:48

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: KarLa » 16 lut 2020, 9:46

Mimezja, ja jesli uz to uzywam kokosowego, ale raczej do nalesnikow, muffinek. Nic innego nie probowalam
Obrazek

Miśka
Posty: 6463
Rejestracja: 27 maja 2017, 7:24

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: Miśka » 16 lut 2020, 14:04

Ja używałam ryżowego. Na pewno robiłam na nim racuchy drożdźowe i drożdżówki z serem. Może pączki też wyjdą.
Obrazek
Obrazek

farazi
Posty: 9687
Rejestracja: 28 maja 2017, 6:57

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: farazi » 16 lut 2020, 14:26

Siostra mówi, że sojowe jest najbardziej zbliżone składem do krowiego, ale nigdy nic na nim nie piekła, więc nie wie, jak w praktyce.

Awatar użytkownika
Mimezja
Posty: 13498
Rejestracja: 27 maja 2017, 0:46

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: Mimezja » 16 lut 2020, 17:46

Hmm ale mamy rozstrzal. Kokosowegowolalabym uniknac wszak dosc mam już dodatku jogurtow kokosowych do wszystkiego. Szukalam weganskich przepisow ale tam jest tylko info aby dodać mleko roślinne. Po za tym nie ma jajek które tez lubie i nie widze powodu aby je eliminować. Zatem może od jutra zaczne testowac? Wszak zrzuciłm parę deko

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka



farazi
Posty: 9687
Rejestracja: 28 maja 2017, 6:57

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: farazi » 16 lut 2020, 18:29

Zawsze możesz wypróbować te fit pączki Lewandowskiej z ziemniaków 😜

Awatar użytkownika
Katherina
Posty: 30629
Rejestracja: 27 maja 2017, 12:15

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: Katherina » 16 lut 2020, 18:30

farazi pisze:
16 lut 2020, 18:29
Zawsze możesz wypróbować te fit pączki Lewandowskiej z ziemniaków 😜
😂🤣

Awatar użytkownika
Mimezja
Posty: 13498
Rejestracja: 27 maja 2017, 0:46

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: Mimezja » 16 lut 2020, 19:05

farazi pisze:Zawsze możesz wypróbować te fit pączki Lewandowskiej z ziemniaków
Dziękuje

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
Mimezja
Posty: 13498
Rejestracja: 27 maja 2017, 0:46

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: Mimezja » 19 lut 2020, 20:04

Dobra to jak ktoś szuka jeszcze przepisu to polecam. Dodalam jeszcze 5 żółtek, dodatkowe 50g masla (roslinnego) i zrobiłam na mleku ryzowym, bo jak spróbowałam jak bardzo jest wstretne to stwierdzilam, że nadaje sie tylko do przemycenia do ciasta zasmiast wodki, byla whisky i wyszło palce lizać.
https://www.mojewypieki.com/przepis/paczki-przepis-iii.

Robilam podwójna porcje i juz mało zostało na jutro

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka



Awatar użytkownika
Sofii
Posty: 16434
Rejestracja: 27 maja 2017, 14:41

Re: Kulinarne szaleństwa

Post autor: Sofii » 23 lut 2020, 8:55

Zostały mi białka po faworkach i wczoraj zrobiłam minipavlovy.
Chyba polubię się z tą formą bezy. Do tej pory zawsze robiłam duże i nigdy jeszcze nie udało mi się wysuszyć bezy idealnie do końca, tutaj nie ma tego problemu. Fajna możliwość podania, bez żadnego krojenia. Można się pobawić z dekoracjami.
Jedyny minus - znikają za szybko
Obrazek

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości