a jakie bb używasz?
Hity i kity kosmetyczne
Re: Hity i kity kosmetyczne
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
O to to, tez szczerze zazsroszcze. Chociaż ja lubie się malować:) rano podklad, puder, bronzer, róż, brwi i rzesy to jest jakies do 10 minut.Mia89 pisze:Adu, to ja podobnie, bb musi być. Jak czytam ile tu dziewczyn tylko rzęsy maluje to jestem w szokui zazdroszczę cery!

Lisbeth, Skin79 Intense Classic Balm z polecenia Neci
bywa po ok 35 zł, wtedy robię zapas.
Adu, ja niestety nie umiem za bardzo się malować. Używam bb, pudru transparentnego i cień do brwi.
Róż i rzęsy to od wielkiego dzwonu. Wiem, że powinno się bronzer i najlepiej jeszcze rozświetlacz, ale to już nie umiem. Nie wspominając o cieniach do powiek, to chyba miałam ze 3 razy w życiu.

Adu, ja niestety nie umiem za bardzo się malować. Używam bb, pudru transparentnego i cień do brwi.
Róż i rzęsy to od wielkiego dzwonu. Wiem, że powinno się bronzer i najlepiej jeszcze rozświetlacz, ale to już nie umiem. Nie wspominając o cieniach do powiek, to chyba miałam ze 3 razy w życiu.
Misiaq, ja najczesciej uzywam cieni albo kredki. Na większe wyjścia pomady i zelu do utrwalenia. 

Mia, no roz i bronzer nadaja ksztaltu twarzy, bo jednak sam podkład ujednolica i robi bez rys ta buzie.

Misiaq, hahaha. Taki kurs na pesno fajna sprawa
Albo na Youtube pooglądać. Maxineczka fajnie tłumaczy podstawy.

A w Warszawie na kurs to fajnie pójść do Gosi Smelcarz House od Makeup. Drogi, ale na pewno warty, fajna dzirwczyna.
Filmy maxi: https://youtu.be/-uXbQBRaKuY
https://youtu.be/NO1tCHGhbsE
Filmy maxi: https://youtu.be/-uXbQBRaKuY
https://youtu.be/NO1tCHGhbsE

Wiem o tym

Maxineczki trochę pooglądałam, ale trochę mnie to przerasta, ilość tych kosmetyków, przyborów i sposób, czas ich nakładania.
Ja jakbym mogła to bym kupiła wszystko, tylko nie mam kiedy tego uzywac
uwielbiam kosmetyki

Misiaq, tu to juz mega drogo
Kurs tski codzienny to jednak max 500 zl. A jak pijedziesz 30 km od gk to mam dziewczynę za 350 dzienny i wieczorowy a bardzo fajnie tłumaczy, maluje i pokazuje kosmetyki budżetowe.

To ja kiedyś uwielbiałam sie malować! Teraz niezbędne minimum 
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
adu, to zależy od podkładu/kremu bb, niektóre są na tyle półtransparentne, że trochę wyrównują koloryt, ale jednak widać nadal normalne kolory twarzy:P a niektóre faktycznie, jak się nie użyje np. bronzera, to masakra
Ja normalnie się maluję do pracy itp., do brwi używam jakiejś takiej pomady (ze szczoteczką, jak tusz do rzęs, bardzo lubię ten produkt), henny nigdy nie robiłam, oprócz tego podkład/krem bb, puder transparentny, odrobina bronzera (czasem jeszcze róż i rozświetlacz, ale muszę mieć nastrój), no i tusz do rzęs.
Jak teraz siedzę w domu, to czasem używam kremu bb + tuszu, ale nie codziennie
masakra ale mi spadła ochota na robienie czegoś dla siebie. Raz maseczkę zrobiłam 
Ja normalnie się maluję do pracy itp., do brwi używam jakiejś takiej pomady (ze szczoteczką, jak tusz do rzęs, bardzo lubię ten produkt), henny nigdy nie robiłam, oprócz tego podkład/krem bb, puder transparentny, odrobina bronzera (czasem jeszcze róż i rozświetlacz, ale muszę mieć nastrój), no i tusz do rzęs.
Jak teraz siedzę w domu, to czasem używam kremu bb + tuszu, ale nie codziennie

Necia, dla mnie yo moje malowsnie to niezbędne minimum. 
Efryna, a no moze, w sumie nigdy nie uzywalam kremu bb:)

Efryna, a no moze, w sumie nigdy nie uzywalam kremu bb:)

Najlepsze produkty do brwi ma Benefit, jest w sephorze. Z nisko budżetowych wibo
ale benefit jest fajniejszy.