Dom czy mieszkanie?
Re: Dom czy mieszkanie?
Moj brat sie porwał na budowę domu własnymi ręcami osobiscie Takie hobby sobie znalazł, ciekawe co mu wyjdzie
A to ja powiem wam że tutaj pod Berlinem ludzie w większości budują się na działkach 400-600m max. Wiadomo, działaczka malutka ale lepsze to niż nic. A za taką cenę...w stolicy...tu działki właśnie tej wielkości chodzą po ok 200 tys euro.
Moja mama ma dom na działce 1400 m i dla mnie jest idealna.
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Moja mama ma dom na działce 1400 m i dla mnie jest idealna.
Ja bym właśnie nie chciała za wielkiej. Średni z nas ogrodnicy wystarczy nam trochę przestrzeni i tyle jak byliśmy krok od kupna domu to ogródek był 150m i M bardzo kręcił nosem ze za mały.
candela, ale jakie te domy są? Szeregówki?
Itzal, mój ojciec tak budowal. Jedyna rzecz jaką ktoś im zrobił to były płytki w łazience i oczywiście spierniczone
Itzal, mój ojciec tak budowal. Jedyna rzecz jaką ktoś im zrobił to były płytki w łazience i oczywiście spierniczone
M. 2016
W. 2018
J. 21 VIII 2022
W. 2018
J. 21 VIII 2022
Ma bujną kręcona czuprynę, dom na takim etapie :daffodil pisze:Itzal, czy już osiwiał czy wyłysiał?
Bliźniaki, szeregówki to na 260-350m...a tak to wąskie jednorodzinne.
Wiem bo się rozglądamy od pół roku.
I właśnie wstępnie zarezerwowaliśmy szeregowiec na działce 300m. No ale wiemy że na większe nas nie stać a to bardzo blisko miasta i jakiś ogródek jest....
Wiem bo się rozglądamy od pół roku.
I właśnie wstępnie zarezerwowaliśmy szeregowiec na działce 300m. No ale wiemy że na większe nas nie stać a to bardzo blisko miasta i jakiś ogródek jest....
Ja tam bym i 300 m2 działki wziela z pocałowaniem reki... co tam ze małe. Tyle ze cena 350 tys. zł za tak mała działkę jak ta co Daff pisała to porażka jest ale wiem niestety ze tak kosztują
My tez sie rozglądamy za szeregowcem
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
My tez sie rozglądamy za szeregowcem
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Necia ja też uważam, że lepsze 300m niż nic, zwłaszcza w obecnej sytuacji, a te ceny działek są chore nie tylko w Warszawie, niestety.
To chyba oczywiste, że lepsze 300 niż wcalesowaa pisze:Necia ja też uważam, że lepsze 300m niż nic, zwłaszcza w obecnej sytuacji, a te ceny działek są chore nie tylko w Warszawie, niestety.
My mieliśmy w planach działkę nad morzem (400 m), ale ostatecznie okazało się, że do tej, którą chcieliśmy w najbliższych latach nie będzie podciągniętych mediów. Zrezygnowaliśmy, może i lepiej w obecnej sytuacji.
z tym, że są osoby dla których taki metraż byłby niewystarczający i niesatysfakcjonujący, a są takie, które więcej nie potrzebują
Ja to w sumie mogłabym mieć i 2000m, ale musielibyśmy chyba zatrudnić ogrodnika, bo ja się do tego nie nadaję, a mąż wiecznie nie ma czasu
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2020, 15:26 przez sowaa, łącznie zmieniany 1 raz.
Zależy od układu działki, domu itp. Nasz stoi na środku, przez co nie pogardziłabym dodatkowymi metrami za domem. Poza tym mamy taki spad za domem.
Dom mojej mamy stoi bardziej z przodu działki ale jednak trochę miejsca tam jest. Jakieś 6-7 m? Tak na oko. Reszta za domem. Itzal była to wie. Moim zdaniem jest na prawdę fajnie. Co więcej. 1/3 działki jest praktycznie niezagospodarowana. W sumie to mogłabym tam mieszkać
Ja z kolei nie chciałabym domu zbyt blisko drogi, mimo, że mieszkam przy bocznej drodze
Każdy ma swoje fanaberie
Candela, a co z domem po mamie, jeśli to nie tajemnica?
Każdy ma swoje fanaberie
Candela, a co z domem po mamie, jeśli to nie tajemnica?