porady techniczne, czyli co kupić czego unikać
Re: porady techniczne, czyli co kupić czego unikać
Dziewczyny co jest lepsze i tansze podczas uzytkowania? Plyta indukcyjna czy plyta gazowa? Projektant pyta sie nas jaka bedziemy chcieli miec kuchenke, a w sumie to jeszcze sie nie zastanawialam nad tym. Cenowo jesli chodzi o zakup to podobnie, bo lepsza indukcyjna kosztuje tyle co plyta gazowa. Jesli mialabym miec gazowa to tylko plyte, na pewno nie palniki
Ja mam przetestowane trzy płyty: gaz, ceramiczna i indukcja. Nie oddam indukcji za nic.
My mamy gaz ("prawdziwy kucharz gotuje na prawdziwym ogniu" ) ale planujemy wymianę na indukcję, jak tylko znajdziemy wolne środki na ten cel.
Dom bedzie i tak ogrzewany gazem, wiec gaz w domu bedzie. Myslicie ze dalej lepsza bedzie indukcja?
Na pewno czystsza i łatwiejsza do sprzątania. Wydaje mi się, że też bezpieczniejsza przy dzieciach. Ja bym drugi raz gazowej nie zrobiła, a też mamy gaz poprowadzony do ogrzewania.
Ja mam gazową, bo nie lubię być uzależniona od jednego. Więc jeśli prąd padnie, to gotować dalej mogę.
Miska jesli chodzi o sprzatanie to jesli chodzi o gazowa, to i tak bym brala taka jak tu na dole w linku https://solgaz.eu/plyty-gazowe-bez-plomieni/ wiec to samo do sprzatania i jesli chodzi o bezpieczenstwo to tez
Katherina, no to jest tez dobre. Nam jakby padl prad to cofamy sie do czasow kiedy nic nie bylo Wszystko mamy tu na prad
dzieki dziewczyny, piszcie dalej, pomoze to nam w podjeciu decyzji
Katherina, no to jest tez dobre. Nam jakby padl prad to cofamy sie do czasow kiedy nic nie bylo Wszystko mamy tu na prad
dzieki dziewczyny, piszcie dalej, pomoze to nam w podjeciu decyzji
KarLa, mój mąż chorował na tę płytę, ale przy wykańczaniu kuchni nie wystarczyło nam funduszy.
Fakt, że sprzątanie odpada. Przy normalnej płycie mycie jej samej to pikuś w porównaniu do tego tłustego gazowego osadu. Nienawidzę.
Fakt, że sprzątanie odpada. Przy normalnej płycie mycie jej samej to pikuś w porównaniu do tego tłustego gazowego osadu. Nienawidzę.
Ja teraz korzystalam u tesciowej caly tydzien z indukcji i zawsze mam okazje u ciotki i szczerze to ja np nie odczuwam wiekszej roznicy miedzy indukcja a ceramiczna ktora ja mam... jedyna roznica ze nie bedzie grzac bez garnka no ale w sumie to chyba cala roznica jaka zauwazam... a no i taka ze tesciowa nam musiala swoje mega drogie garnki z amc oddac ktore uzywala od swieta bo jej ich szkoda bylo a teraz nie dzialaja na indukcji bo to starszy model
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Miska, no to a wady gazu ...
Ruby, my tu tez mamy ceramiczna. Jednak indukcyjna ma inne dzialanie niz ceramiczna, jest niby bardziej oszczedna, bo skupia sie na ogrzewaniu tylko garnka a nie jak w ceramicznej, ze grzeje sie cale pole
Ruby, my tu tez mamy ceramiczna. Jednak indukcyjna ma inne dzialanie niz ceramiczna, jest niby bardziej oszczedna, bo skupia sie na ogrzewaniu tylko garnka a nie jak w ceramicznej, ze grzeje sie cale pole
KarLa wiem ze zadanie inne i ma inaczej dzialac ale szczerze to jak sie nie gotuje w jednym tylko garnku a sa powiedzmy dwa garnki i patelnia to i tak wiekszosc plyty od garnkow jest nagrzana... i nie zauwazylam zeby nasza ceramiczna stygla duzo wolniej jak ta indukcyjna po rodzinie...
Tesciowa to ma w ogole jakas dzika... wszystko sue tak slabo na niej gotuje ze musi caly czas na 3-5 gotowac bo jak da na 1 to sie gotowac przestanie tak jakby i calkiem wylaczyla a u mnie to jak po zagotowaniu nie dam na 1 to z garnka wyskoczy... a pod plyta ma szuflade i w tej szufladzie jak gotuje na wszystkich 4 palnikach (a prawie zawsze tak gotuje) jest wszystko nagrzane... a ma plyte niby dobra polecana z boscha... takze pewnie tutaj tez zalezy jak sie trafi...
Ja.kiedys bardzo chcialam indukcyjna ale teraz jak pouzywalam yo stwierdzilam ze jednak nie spieszy mi sie z mojej ceramicznej rezygnowac... wygladem prawie zadna roznica a w uzywaniu ja osobiscie tez wielkiej nie widze jesli chodzi o gotowanie bo wiadomo ze technicznie jest no a ze rachunki za prad tez niskie to tym bardziej
Tesciowa to ma w ogole jakas dzika... wszystko sue tak slabo na niej gotuje ze musi caly czas na 3-5 gotowac bo jak da na 1 to sie gotowac przestanie tak jakby i calkiem wylaczyla a u mnie to jak po zagotowaniu nie dam na 1 to z garnka wyskoczy... a pod plyta ma szuflade i w tej szufladzie jak gotuje na wszystkich 4 palnikach (a prawie zawsze tak gotuje) jest wszystko nagrzane... a ma plyte niby dobra polecana z boscha... takze pewnie tutaj tez zalezy jak sie trafi...
Ja.kiedys bardzo chcialam indukcyjna ale teraz jak pouzywalam yo stwierdzilam ze jednak nie spieszy mi sie z mojej ceramicznej rezygnowac... wygladem prawie zadna roznica a w uzywaniu ja osobiscie tez wielkiej nie widze jesli chodzi o gotowanie bo wiadomo ze technicznie jest no a ze rachunki za prad tez niskie to tym bardziej
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Ruby, ja tutaj nie narzekam na ta ceramiczna, chociaz to pewnie najwieksze badziewie jak wszystko w tych apartamentach bo to wszystko jest na wyposazeniu. Szczerze to chyba tez z rachunkami tragedii nie ma, nawet chcialabym miec takie w PL za wszystko (gotowanie na pradzie, ogrzewanie na prad i woda ciepla na prad)
Jednak jesli chodzi o kuchenke w PL to zastanawiamy sie nad tymi 2.
Jednak jesli chodzi o kuchenke w PL to zastanawiamy sie nad tymi 2.
Moja indukcja ma skale 1-9 z reguły, po zagotowaniu, gotuje się na 2-3. 1 podtrzymuje ciepło I przede wszystkim fajna jest w indukcji funkcja boost. Mega szybko zagotowuje wodę
Karla duzo czytalam przed remontem kuchni i po roku użytkowania za nic nie chcialabym wrócić do kuchni gazowej choc z tymi bezogniowymi nigdy nie mialam doświadczenia wiec nie wiem, ale wszedzie podkreslali ze na indukcji gotuje sie najtaniej. Na rachunkach za prad nie widze szczególnej różnicy a odpadl nam koszt gazu.