Co dziś przygotowujecie na obiad?
Re: Co dziś przygotowujecie na obiad?
aaaa, takie coś... czaje
Suerte, 200 z termoobiegiem, nie mam opcji bez
chociaż jak pomyślę ile to krojenia dla 5 osób (szczególnie dla tych najmłodszych) to chyba obejdę się smakiem
U nas dziś debiut- makaron ze śmietaną i truskawkami
Suerte, moja porcja po prawej (ok 100 g makaronu, 2 łyżki śmietany, garść truskawek 420kcal).
Suerte, moja porcja po prawej (ok 100 g makaronu, 2 łyżki śmietany, garść truskawek 420kcal).
My najczęściej jest obiad o 14. Dzieci mi dłużej nie wytrzymają
Karla pociekła mi ślinka, poprosze przepis na makaron
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Misiowa to moja porcja byłaby taka sama jak Twoja
dziękuję Dziewczyny za zdjęcia, jak możecie to wrzucajcie częściej, zupełnie inaczej patrzeć na jedzenie niż czytać tylko o nim
PS niedługo minie mi rok, jak walczę z kilogramami, a ani razu przez ten czas nie liczyłam kcal może warto by to robić, tylko jakoś trudne mi się wydaje...
dziękuję Dziewczyny za zdjęcia, jak możecie to wrzucajcie częściej, zupełnie inaczej patrzeć na jedzenie niż czytać tylko o nim
PS niedługo minie mi rok, jak walczę z kilogramami, a ani razu przez ten czas nie liczyłam kcal może warto by to robić, tylko jakoś trudne mi się wydaje...
Necia, ten ketchup mi nie przechodzi przez gardlo cholerka dobrze, że nie przepadam a ketchupem:D
Ale piękna te wasze obiady, swój zjadłam j teraz wasze bym zjadła
Ale piękna te wasze obiady, swój zjadłam j teraz wasze bym zjadła
adu, mi też średnio podszedł, za ostry, mąż zje
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Makaron w sosie pomidorowym
My obiad w tygodniu tak 15.30 jak P. wraca. Jak dzieci śpią to jem wcześniej żeby jeden chociaż był po obiedzie jak wstaną
My obiad w tygodniu tak 15.30 jak P. wraca. Jak dzieci śpią to jem wcześniej żeby jeden chociaż był po obiedzie jak wstaną
suerte, prawda ja raz robilam dla naszej 3 i dla blizniaczek i zalowalam ze makaronu nie wymyslilam
Necia, ja go z glowy zrobilam bo mialam do zuzycia mascarpone i cukinie
Lososia podsmazylam, rozdrobnilam
cukinie potarlam, podsmazylam
makaron ugotowalam
wszystko na patelni wymieszalam, dalam czosnek, dalam mascarpone (na oko) i dolalam wode z gotujacego sie makaronu zeby bylo bardziej kremowe, na to troche parmezanu
Necia, ja go z glowy zrobilam bo mialam do zuzycia mascarpone i cukinie
Lososia podsmazylam, rozdrobnilam
cukinie potarlam, podsmazylam
makaron ugotowalam
wszystko na patelni wymieszalam, dalam czosnek, dalam mascarpone (na oko) i dolalam wode z gotujacego sie makaronu zeby bylo bardziej kremowe, na to troche parmezanu
Mniam dzięki
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Suerte, ostatnio piekłam ziemniaki ze skórką i zrobiłam dla Ciebie zdjęcie przed i po kroję grubo.
o mniam! tylko, że u mnie żeby wszyscy się najedli to chyba z 3 razy bym musiała wstawić...
a jak robiłaś? na ile, jak doprawiłaś itp?
a jak robiłaś? na ile, jak doprawiłaś itp?