Twarda woda
Twarda woda
Dziewczyny, czy któraś z Was w bloku ma zamontowane coś, żeby woda była mieksza? Już kij z tym, że mam prawie żółta wode w wannie, wiecznie zasyfiony czajnik, ale na Ł skórę głowy strasznie źle ta woda nasza działa. Pobudza mu to jego ta łuszczyce, jak byliśmy nad morzem do głowa super, a teraz znowu rany ma..
Re: Twarda woda
Adu są filtry, możesz zamontować bezpośrednio na rurze obok przyłącza wody i wtedy filtruje na całym układzie. My mamy najprostszy dafi odżelaziający, ale chcemy zalozyc cos mocniejszego jak już pralki sie dorobię (albo dodatkowy 3stopniowy przy ujęciu wody pod pralkę)
Adu jak masz spoko sąsiadów to warto zainteresować się dużym który filtruje wodę z całej klatki, kiedyś u mnie był taki pomysł ale nie wszyscy się zgodzili wtedy masz wszędzie miękką wodę, sprzęty itd. 2 lata temu koszty były wyliczone na około 10tys. za piętro, plus kilkanaście złoty na miesiąc na sól, czy co tam się sypie
Shattered, nas jest tylko 4 w klatce, po 1 mieszkaniu na piętro. O i ile z dołem bym się dogadala bez problemu, o tyle z fora wątpię, bo tu nie bywają.
Itzal, o dzięki, wygooglowalan to i wydaje się spoko!
Itzal, o dzięki, wygooglowalan to i wydaje się spoko!
Jestem dzisiaj nieprzytomna, z piętra miało być nie klatki u mnie na piętrze 5 mieszkań i właśnie taki koszt wyszedł
My jeden filtr mamy założony na całe ujęcie wody w domu, a pod kranem w kuchni mamy założony mineralizator.Itzal pisze: ↑29 cze 2020, 14:59Adu są filtry, możesz zamontować bezpośrednio na rurze obok przyłącza wody i wtedy filtruje na całym układzie. My mamy najprostszy dafi odżelaziający, ale chcemy zalozyc cos mocniejszego jak już pralki sie dorobię (albo dodatkowy 3stopniowy przy ujęciu wody pod pralkę)
Na dom mamy założony tylko zmiękczacz.
Szczerze mówiąc zajmował się tym mój mąż, nie jestem biegła w temacie.
Szczerze mówiąc zajmował się tym mój mąż, nie jestem biegła w temacie.