Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Farazi, dzięki.
Ostatecznie zrobiłam krem rafaello i konfiturę z czereśni.
Ostatecznie zrobiłam krem rafaello i konfiturę z czereśni.
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Misiowa mmmmm.... Ja to już czuję smak.
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Misiowa, ale super, zjadlabym taki z checia
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Dzięki
No powiem nieskromnie, że wyszedł pyszny. Teść sobie taki zażyczył na swoje urodziny
Ganache z białej czekolady zdecydowanie lepszy od bezy włoskiej!
No powiem nieskromnie, że wyszedł pyszny. Teść sobie taki zażyczył na swoje urodziny
Ganache z białej czekolady zdecydowanie lepszy od bezy włoskiej!
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Misiowa, piękny!
Ubijałaś ganache czy nie?
Ubijałaś ganache czy nie?
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Sofii, ubijałam w sumie 2 razy. W przepisie było, żeby zostawić na noc na blacie i na drugi dzień ubić. Tak zrobiłam ale po tym stał się rzadki. Przyszło mi do głowy, żeby go schłodzić, więc włożyłam na pół godziny do zamrażarki i po tym pięknie się ubił. Następnym razem będę pamiętać, żeby go schłodzić wcześniej
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Misiowa, piekny!
A to ja wam powiem, ze nugdy ganacje nie ubijalam... nawet nie wiedzialam, ze sie ubija
A to ja wam powiem, ze nugdy ganacje nie ubijalam... nawet nie wiedzialam, ze sie ubija
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Misiowa, piękny i brzmi pysznie!
Wysłane z mojego motorola one zoom przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego motorola one zoom przy użyciu Tapatalka
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
O jaaaaaa....piękny i brzmi pysznie!
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Wpadam z pytaniami, bo jednak sama zrpbie tort M, sumienie mi nie daje zamowic, chociaz pyszne ma pani torty
Pierwsze, to jakie barwniki do kremu? W plynie, proszku?
Dwa, mysle o lizakach bezowych, jaki barwnik do nich najlepiej? Lepiej zwykla beza, czy szwajcarska?
Moge zrobic dzien wczesniej?
Zastanawiam sie, czy otynkowac ombre, czy masa cukrowa jak zawsze...
Macie jakies kremy do polecenia? (Do tej pory robilam tylko ten na mleku skondensowanym)
Cos mi sie tez tutaj obilo o kremie z biala czekolada, to do tynkowania, czy do przelozenia?
Pierwsze, to jakie barwniki do kremu? W plynie, proszku?
Dwa, mysle o lizakach bezowych, jaki barwnik do nich najlepiej? Lepiej zwykla beza, czy szwajcarska?
Moge zrobic dzien wczesniej?
Zastanawiam sie, czy otynkowac ombre, czy masa cukrowa jak zawsze...
Macie jakies kremy do polecenia? (Do tej pory robilam tylko ten na mleku skondensowanym)
Cos mi sie tez tutaj obilo o kremie z biala czekolada, to do tynkowania, czy do przelozenia?
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
1. Używałam barwniki w proszku i żelu i najlepsze dla mnie są żelowe Wiltona.
2. Lizaki beżowe robiłam tydzień wcześniej. Nic się z nimi nie działo, tylko były zamknięte w pojemniku, żeby nie złapały wilgoci. Barwiłam żelowymi barwnikami. Fajny efekt uzyskasz, jak dodasz do ubitej bezy i delikatnie wymieszasz patyczkiem drewnianym. Z tego przepisu robiłam https://akademiatortu.pl/przepisy/jak-z ... ki-bezowe/ .
3. Krem do tynkowania https://akademiatortu.pl/przepisy/ganac ... czekolady/ .
Do przełożenia zawsze daję mascarpone ze śmietaną i dodatki.
2. Lizaki beżowe robiłam tydzień wcześniej. Nic się z nimi nie działo, tylko były zamknięte w pojemniku, żeby nie złapały wilgoci. Barwiłam żelowymi barwnikami. Fajny efekt uzyskasz, jak dodasz do ubitej bezy i delikatnie wymieszasz patyczkiem drewnianym. Z tego przepisu robiłam https://akademiatortu.pl/przepisy/jak-z ... ki-bezowe/ .
3. Krem do tynkowania https://akademiatortu.pl/przepisy/ganac ... czekolady/ .
Do przełożenia zawsze daję mascarpone ze śmietaną i dodatki.
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Misiowa, dzieki!
Ja do przelozenia tez zawsze tak, zastanawial mnie tylko ten krem z bialej czekolady, chyba Farazi o nim pisala...
Ganache robie zawsze ale jego uzywam tylko pod mase cukrowa... raz robilam bez masy, na meza urodziny i robilam wlasnie ten maslany z mlekiem skondensowanym...
Ganache z bialej czekoladu mialam na roczkowym M ale dla mnie ta slodycz jest nie do przejscia, pozniej juz na torty robilam tylko z gorzkiej, ewentualnie mlecznej...
Ja do przelozenia tez zawsze tak, zastanawial mnie tylko ten krem z bialej czekolady, chyba Farazi o nim pisala...
Ganache robie zawsze ale jego uzywam tylko pod mase cukrowa... raz robilam bez masy, na meza urodziny i robilam wlasnie ten maslany z mlekiem skondensowanym...
Ganache z bialej czekoladu mialam na roczkowym M ale dla mnie ta slodycz jest nie do przejscia, pozniej juz na torty robilam tylko z gorzkiej, ewentualnie mlecznej...
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Ruby, ten krem
https://slodkipomysl.pl/krem-z-biala-czekolada/
Ja go bardzo lubię, jest taki smacznie słodki.
https://slodkipomysl.pl/krem-z-biala-czekolada/
Ja go bardzo lubię, jest taki smacznie słodki.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości