Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Miska, ja robilam panelowe na przodzie działki, bloczek betonowy jako fundament, i ten panel taki no standard chyba, tylko ja mam 1.7 m wysoki panel, co z bloczkiem daje 2m wysokości. W sumie 80mb ogrodzenia plus brama 5m szerokości 2 m wysokości + furtka, materialy jakies 15 tys, spece od montażu za robociznę wzieli jakieś 3.6tys. Napęd do bramy osobno placilam i montowaliśmy sami.
Cen kostki nie znam, nie chce jej wiec się nie orientuje, ale też wydaje mi się dużo.
Miska mojej koleżanki mąż ma firmę, która kładzie kostkę, postaram się wypytać czy stawka, która Wam zaproponowali jest normalna. On robi bardziej w okolicach Garwolina, łochowa, Żelechowa itp. Ale może akurat będzie w stanie ocenić
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Zastanawiam się ostatnio dlaczego tak dużo płacą w garmażerce. No i dziś przeżyłam szok jak zobaczyłam ceny (nie patrzę na ceny bo kupuje to samo).
Kupuję zazwyczaj szynkę moskiewską, przeżyłam szok 79 zł za kg
Nawet zdjęcie zrobiłam.
Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Kupuję zazwyczaj szynkę moskiewską, przeżyłam szok 79 zł za kg
Nawet zdjęcie zrobiłam.
Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Misiaq, whoa, ja kupuję szynkę za 40 zł/kg i wydawało mi się to dużo (pamiętam, jak kosztowała ok 30 - ta sama, bo mam jedną ulubioną)
Jaka cena!
Ciekawe, czym się różni białowieska od.lesniczego, bo wyglądają prawie identycznie
Ciekawe, czym się różni białowieska od.lesniczego, bo wyglądają prawie identycznie
Misiaq wow! ja przeważnie kupuję w granicach 56 zł/ kg
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Bialowiejska ma cos tam w srodku (pistacje? Pieczarki?) Chyba to ta roznica
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Moskiewska ma coś w środku i to pewnie czosnek.
Ceny kosmiczne ja płace 40-45 za kg i to wydaje mi się cena zaporowa.
Ja od pandemii przeżywam szok jeśli o mięso chodzi bo "nasi lokalni dostawcy" (czyt. Znajomi i rodzina, którzy robią swojskie wyroby) się wykruszyli. Jedynie króliki mamy od teściów bo na nowo hodują.
Najbardziej nie mogę zdzierżyć rosołu czy zupy na mięsie sklepowym. O piersi z kurczaka czy indyka nie wspominając.
Najbardziej nie mogę zdzierżyć rosołu czy zupy na mięsie sklepowym. O piersi z kurczaka czy indyka nie wspominając.
N 2018
M 2023
M 2023
Właśnie dlatego nie zauważyłam wzrostu cen, bo kupuję zawsze tę samą. I dziś przeżyłam szok, wydawało mi się, ze ona kosztuje coś ok 50 zł
Ja też już nie mam dostaw prawdziwego mięsa i wędlin. Jedynie jajka od szczęśliwych kur.Nessa pisze: ↑15 wrz 2020, 21:52Ja od pandemii przeżywam szok jeśli o mięso chodzi bo "nasi lokalni dostawcy" (czyt. Znajomi i rodzina, którzy robią swojskie wyroby) się wykruszyli. Jedynie króliki mamy od teściów bo na nowo hodują.
Misiaq wydaje się bardzo drogo,ale zerknę na metki "naszego dostawy wędlin" wydaje mi się, że taniej i wszystko "swojskie", ale jutro zobaczę, mam nadzieję, że nie doznam szoku
Ale już jak zerknęłam na moją ulubioną szynkę z lidla (!!!) to okazało się, że ona jest za 54 zł/kg