Hybrydy w domowych warunkach.
Re: Hybrydy w domowych warunkach.
Ruby, konkret odrost masz
Mamcia, ładny ten kolor.
U mnie w poniedziałek będzie 2 tygodnie jak je mam. Wkurzają mnie tylko skorki póki co, więc pewnie je ogarnę a kolor na razie ponosze. Było pomalowane mega do skórek, stąd odrost wydaje się taki mały, ale jak je odsune to nie będzie tak spoko
Mamcia, ładny ten kolor.
U mnie w poniedziałek będzie 2 tygodnie jak je mam. Wkurzają mnie tylko skorki póki co, więc pewnie je ogarnę a kolor na razie ponosze. Było pomalowane mega do skórek, stąd odrost wydaje się taki mały, ale jak je odsune to nie będzie tak spoko
To i ja pokaże mój odrost
2 tyg
2 tyg
- Załączniki
-
- IMG_2007.jpg (168.35 KiB) Przejrzano 6562 razy
Chyba ja w ogóle nie umiem i nie lubię wycinac skorek i tylko je odsuwam... I wtedy roznie bywa a to bylo moje 3 podejscie do hybrydMisiowa pisze:Mamcia, ładny kolor chyba trochę nachodzisz na skórki, co?
Ja bym z takim odrostem, jak Twój Ruby, oszalała
Taki, jak szladus mam po tygodniu.
Zrobiłam pierwszy raz hybrydy sama nawet jestem zadowolona. W sumie poświęciłam 3 godziny i tak: godzinę ściągałam poprzednie (bo oczywiście za mało spiłowałam top i musiałam na dwa razy ściągać), drugą godzinę zajęło mi przedłużenie dwóch połamanych paznokci i opiłowanie ich. A trzecia to malowanie. Oczywiście, skórki są trochę zalane, ale to kwestia wprawy
Taki, jak szladus mam po tygodniu.
Zrobiłam pierwszy raz hybrydy sama nawet jestem zadowolona. W sumie poświęciłam 3 godziny i tak: godzinę ściągałam poprzednie (bo oczywiście za mało spiłowałam top i musiałam na dwa razy ściągać), drugą godzinę zajęło mi przedłużenie dwóch połamanych paznokci i opiłowanie ich. A trzecia to malowanie. Oczywiście, skórki są trochę zalane, ale to kwestia wprawy
- Załączniki
-
- 20171013_215505.jpg (244.96 KiB) Przejrzano 6548 razy
Ostatnio zmieniony 13 paź 2017, 22:03 przez Yenna, łącznie zmieniany 1 raz.
- Escherichia
Moje tygodniowe odrosty mają 1mm. Ale tak jak mówi Szladus, jak skórki bym chciała zrobić, jak przed nakładaniem, to się zrobi większy. Spróbuję je nawilżać, aby dociągnąć z manicure do 3 tygodni
Zazdraszczam takich odrostow! Takie to ja chyba po 3 dniach mam a dociagam do skorek ile tylko sie da
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
- Escherichia
Yenna, bardzo dobrze, jak na pierwszy raz!
Dzięki dziewczyny zakochałam się w tym czerwonym a nie przepadam za tak wyraźnymi kolorami ba, na żywo wydaje się jeszcze bardziej czerwony, ciemniejszy.
- mała_czarna
Dziewczyny co z tej listy to takie obowiązkowe pozycję bez których ani rusz?dagsamek pisze: - gąbka do ombre
- pilniki do paznokci 100/180
- waciki bez pyłowe (500)
- aceton 500ml
- cleaner 500ml
- blok polerski
- efekt syrenki
- efekt lustra
- preparat do ochrony skórek guma
- lampa uv identyko jak na zdjęciu co któraś z was dodała
- stempelki
- patyczki dwustronne (100)
- pilnik do paznokci 180/240
- pędzelki do zdobień
- semilac baza/top 2w1
- semilac top mat
- semilac lakiery
- semilac striper
- sondy do zdobień
Nie chce od razu inwestować we wszystko bo nie wiem jak mi będzie szło.
mała czarna na początek to:
- lampa
-waciki bez pyłowe
- baza
- lakier
- cleaner
- pilniczki
i do ściagania to
- aceton
-polerka
-pilnik
- striper
- lampa
-waciki bez pyłowe
- baza
- lakier
- cleaner
- pilniczki
i do ściagania to
- aceton
-polerka
-pilnik
- striper
mala najwazniejsze to waciki bezpylowe, pilnik, lampa, cos do skorek (polecam sally hansen), patyczki do odsuwania, baza, top i lakier, aceton i cleaner (te dwa ostatnie kupisz np w leroy merlin duzo taniej za cleaner moze robic alkohol taki w butli litrowej tez kupisz w leroju).
- mała_czarna
Dzięki będę przeglądać allegro niedługo