Co dziś przygotowujecie na obiad?
Re: Co dziś przygotowujecie na obiad?
Dziś pieczone ziemniaki, bekon, jajko sadzone i maślanka
Jutro kluski śląskie, karkówka pieczona z warzywami i surówka z czerwonej kapusty
Jutro kluski śląskie, karkówka pieczona z warzywami i surówka z czerwonej kapusty
- Escherichia
Dzisiaj zapiekanka ziemniaczana.
Jutro naleśniki ze szpinakiem, pieczarkami, żółtym serem, kukurydzą i sosem czosnkowym
Jutro naleśniki ze szpinakiem, pieczarkami, żółtym serem, kukurydzą i sosem czosnkowym
Domowa chinszczyzna
Ratatouille.
Nie lubię bakłażana, ale to danie to jest mistrzostwo! Wchodzi do naszego menu na stałe.
Nie lubię bakłażana, ale to danie to jest mistrzostwo! Wchodzi do naszego menu na stałe.
Nigdy nie jadłam, ale wygląda super!Miśka pisze:Ratatouille.
My wspieramy lokalne biznesy
Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Miska wyglada bosko! Przepis poproszę
U nas dziś zapiekanka makaronowa, pewnie będzie i na jutro tyle wyszło
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
U nas dziś zapiekanka makaronowa, pewnie będzie i na jutro tyle wyszło
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
frytki, pieczone udko, pomidory z fetą
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Necia, proszę https://www.chilliczosnekioliwa.pl/2019 ... e.html?m=1
Dziś ciąg dalszy kuchni francuskiej - boeuf bourguignon wg Julii Child. 4 godziny czekania, ale było warto
Dziś ciąg dalszy kuchni francuskiej - boeuf bourguignon wg Julii Child. 4 godziny czekania, ale było warto
Miska, super wyglada!
U nas steki z indyka, domowe frytki
U nas steki z indyka, domowe frytki
Miśka, aaaa ja się zabieram do tej potrawy od dłuższego czasu, mam już specjalny garnek zakupiony i też rozpracowany oryginalny przepis Julii Child (serio brat mi robił zdjęcia z mastering the art of french cooking)
U Ciebie wygląda super pysznie! Z jakiego mięsa robiłaś? Karczek wołowy?
U Ciebie wygląda super pysznie! Z jakiego mięsa robiłaś? Karczek wołowy?
Efryna, robiłam z ligawy i kawałka zadniej (wczoraj o 21.30 tylko to się udało zdobyć ). Tak samo cebulki nie były tak małe, jak u Julii, ale cóż Ja wczoraj też rozkminiałam przepisy, bo składnikiem dyskusyjnym była marchewka. Okazuje się, że w "Mastering the art..." jest w przepisie, ale mam też książkę na podstawie jej programu i tam już marchewki nie ma.
Tak czy siak warto było posiedzieć w kuchni, bo wyszło przepysznie. Podałam z polskim akcentem w postaci kluchów śląskich, więc dzieci były przeszczęśliwe. To jest idealne danie na imprezę czy święta, bo można je zrobić sporo wcześniej.
A co do garnka, to ja dziś wytargałam swój żeliwny ze spiżarki. (Użyłam go drugi raz w życiu )
Tak czy siak warto było posiedzieć w kuchni, bo wyszło przepysznie. Podałam z polskim akcentem w postaci kluchów śląskich, więc dzieci były przeszczęśliwe. To jest idealne danie na imprezę czy święta, bo można je zrobić sporo wcześniej.
A co do garnka, to ja dziś wytargałam swój żeliwny ze spiżarki. (Użyłam go drugi raz w życiu )
Jasne
To jest z "Mastering the art of french cooking" - mam nadzieję, że czytelny.
To jest z "Mastering the art of french cooking" - mam nadzieję, że czytelny.