Co dziś przygotowujecie na obiad?
Re: Co dziś przygotowujecie na obiad?
Aneczka, ale narobiłaś mi znowu ochoty na barszcz. Przez to, że te moje małe gałgany nie lubią barszczu, robię bardzo rzadko. A to jedna z moich ulubionych zup. Zabielany barszczyk i ziemniaki z podsmażoną cebulką
Sofii ale bym jadla!!!
Pamietam jak w swieta w ciazy z M mi tak strasznie barszcz nie smakowal, az mi sie plakac chcialo...
U nas w niedziele byly rolady wolowe i kluski slaskie, plus rosol wolowo drobiowy, w poniedzialek powtorka, wtorek Spaghetti po bolońsku, sroda ziemniaczki i poledwiczka pieczone w piekarniku, dzis schabowe w mleku i cebuli maczane z ziemniakami i mizeria, jutro chyba bedzie zurek
Pamietam jak w swieta w ciazy z M mi tak strasznie barszcz nie smakowal, az mi sie plakac chcialo...
U nas w niedziele byly rolady wolowe i kluski slaskie, plus rosol wolowo drobiowy, w poniedzialek powtorka, wtorek Spaghetti po bolońsku, sroda ziemniaczki i poledwiczka pieczone w piekarniku, dzis schabowe w mleku i cebuli maczane z ziemniakami i mizeria, jutro chyba bedzie zurek
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
A my robimy ramen na weekend, skoro lockdown, to można się powyżywać kulinarnie
Ruby, Sofii, przepraszam
U nas był niezabielany, bo z pasztecikami, ale za to z maminego zakwasu. Pyszny był
A moi chłopcy też nie lubią
U nas był niezabielany, bo z pasztecikami, ale za to z maminego zakwasu. Pyszny był
A moi chłopcy też nie lubią
Zupa pomidorowa
Crumble jabłkowo-porzeczkowe
Crumble jabłkowo-porzeczkowe
Ja dzis zrobilam ten zurek, maz mowil ze kwasny az buzie wykreca (czyli taki jak lubie) a dla mnie byl ochydny, gorzki i wcale nie kwasny, nawet doprawic nie moglam bo caly czas tak samo zle smakowal i myslalam, ze spartaczylam obiad
No ale z M tez tak mialam, wszyscy sie zajadali barszczem, czy pierogami, a dla mnie byly ochydne i gorzkie...
Chyba musze poczekac do drugiego trymestru z zarelkiem na ktore mam dzika ochote, zeby sobie teraz nie obrzydzic...
No ale z M tez tak mialam, wszyscy sie zajadali barszczem, czy pierogami, a dla mnie byly ochydne i gorzkie...
Chyba musze poczekac do drugiego trymestru z zarelkiem na ktore mam dzika ochote, zeby sobie teraz nie obrzydzic...
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
kaszotto orientalne z indykiem
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
placki po wegiersku
Jedzenie jest sensem mojego życia
Wysłane z mojego Pixel 3 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Pixel 3 przy użyciu Tapatalka
Pyszka! Sama robiłaś? Naucz mnie, wyglada pysznie!
U nas dziś pieczony cycek kurzęcy, ziemniaki, kalafior i fasolka szparagowa
Jutro łosoś z pieca, makaron i jakaś sałatka
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
U nas dziś pieczony cycek kurzęcy, ziemniaki, kalafior i fasolka szparagowa
Jutro łosoś z pieca, makaron i jakaś sałatka
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Robię na jutro buef bourginion, pierwszy raz w życiu. Nigdy też tego nie jadłam, więc robię z nadzieją zaskoczenia męża. On patrzy i mówi "mam nadzieję, że nie robisz wołowiny po burgundzku?'.
No to robię jeszcze gołąbki.
No to robię jeszcze gołąbki.
Farazi, padłam!
U nas też dziś była wołowina, bo miałam zamrożony pojemnik. Mąż stwierdził, że to chyba jedyne danie, które jest lepsze z każdym podgrzaniem. Ja niestety nadal nie czuję smaku, więc trudno mi się ustosunkować
Efryna, mniam!
U nas też dziś była wołowina, bo miałam zamrożony pojemnik. Mąż stwierdził, że to chyba jedyne danie, które jest lepsze z każdym podgrzaniem. Ja niestety nadal nie czuję smaku, więc trudno mi się ustosunkować
Efryna, mniam!
Efryna, czad!
Farazi
Na się ciągle zbieram do wołowiny. Może na przyszły tydzień.
Dziś krem z dyni i steki z frytkami
Jutro schab w sosie z własnoręcznie uzbieranych grzybów, kluski śląskie i buraczki
Farazi
Na się ciągle zbieram do wołowiny. Może na przyszły tydzień.
Dziś krem z dyni i steki z frytkami
Jutro schab w sosie z własnoręcznie uzbieranych grzybów, kluski śląskie i buraczki